Insider Trading: Τι μάθαμε για τους ορκωτούς που δεν ξέρουν που βάζουν την υπογραφή τους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Insider Trading: Τι μάθαμε για τους ορκωτούς που δεν ξέρουν που βάζουν την υπογραφή τους
Ο “Insider” αποκαλύπτει τι συμβαίνει με την εταιρεία ελεγκτών που έβαζαν υπογραφές με περισσή ευκολία

Η φράση για υπογραφή που πρέπει να προσέχουμε που τη βάζουμε είναι λίγο πολύ γνωστή. Και οι περισσότεροι την έχουμε πατήσει κάποια στιγμή στο παρελθόν με μικρές ή μεγάλες συνέπειες. Έτσι λοιπόν, όπως μαθαίνω, τον μπελά της έχει βρει εταιρεία ορκωτών ελεγκτών, ορκωτός της οποίας φαίνεται πως βάζει την υπογραφή του με περίσσια ευκολία δεξιά και αριστερά.

Όπως μου λένε, η εταιρεία ελέγχεται από τις αρμόδιες για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος αρχές διότι υπέγραψε έκθεση εκτίμησης ενεργητικού και παθητικού και προσδιόρισε την καθαρή θέση μια «θολής» εταιρείας που λειτουργούσε ως υποκατάστημα κυπριακής Ltd.

Η Αρχή για το Ξέπλυμα είχε δεσμεύσει τα περιουσιακά στοιχεία της εν λόγω εταιρείας και των μετόχων της ήδη από το 2017. Ωστόσο, αν και αυτοί προχώρησαν το 2018 σε συγχώνευση με άλλη εταιρεία, στην εκτίμηση των περιουσιών στοιχείων που συνέταξε ο ορκωτός, δεν γινόταν καμία αναφορά στο σεβαστό ποσό των καταθέσεων που ήταν δεσμευμένα ήδη από την Αρχή για το Ξέπλυμα.

Πιο απλά, όπως μου εξηγούν, στη νέα υπό συγχώνευση εταιρεία δηλώθηκαν πως μεταφέρονται καταθέσεις που όμως είχαν ήδη δεσμευθεί από την Αρχή για το Ξέπλυμα. Η εταιρεία ορκωτών ελεγκτών έχει ήδη κληθεί να δώσει εξηγήσεις και σε κάθε περίπτωση αυτό που αναμένεται να συμβεί σε πρώτη φάση είναι να αποσύρει το πιστοποιητικό της, ως ανακριβές.

Είπαμε, προσοχή στην υπογραφή…

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider