Insider Trading: Τι μάθαμε για τις επενδύσεις στα ακίνητα, τη γκρίνια των τραπεζιτών και την τροπολογία για τους κατασκευαστές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Insider Trading: Τι μάθαμε για τις επενδύσεις στα ακίνητα, τη γκρίνια των τραπεζιτών και την τροπολογία για τους κατασκευαστές
Ο “Insider” αποκαλύπτει γιατί «βρέχει λεφτά» στα ακίνητα, το λόγο που γκρινιάζουν οι τραπεζίτες και τι λένε οι κατασκευαστές για την τροπολογία.

«Βρέχει λεφτά» στα ακίνητα

Ρεκόρ 10ετίας αναμένεται να καταγράψουν φέτος οι επενδύσεις σε επαγγελματικά ακίνητα ξεπερνώντας το 1 δισ. ευρώ και όπως μαθαίνω ήδη οι θεσμικοί επενδυτές και τα funds ετοιμάζονται για ένα ακόμη πιο επενδυτικά ενεργό 2020. Οι περισσότερες ΑΕΕΑΠ ανεξαρτήτως μεγέθους ετοιμάζονται για ΑΜΚ, ενώ όπως μου λένε, ειδικά οι μικρότερες βρίσκονται σε συζητήσεις με νέους στρατηγικούς επενδυτές που θα τους δώσουν επιπλέον «πυρομαχικά» για τις μάχες δημοπρασιών που έρχονται.

Γιατί γκρινιάζουν οι τραπεζίτες

ΣΥΡΙΖΑ θα λέμε και θα κλαίμε, μου είπε μεταξύ αστείου και σοβαρού στέλεχος του τραπεζικού κλάδου στον απόηχο των δηλώσεων στελεχών της κυβέρνησης για τις τραπεζικές χρεώσεις. Και για τον Ηρακλή, όμως, τα παράπονα δεν είναι λίγα. «Τουλάχιστον με την προηγούμενη κυβέρνηση τα μαθαίναμε από τις εφημερίδες, τώρα δεν τα μαθαίνουμε καθόλου», μου είπε, αφήνοντας σαφείς αιχμές για το επικοινωνιακό κομμάτι του σχεδίου.

Τι λένε οι κατασκευαστές για την τροπολογία

Συγκρατημένη ικανοποίηση έφερε όπως μαθαίνω στον κατασκευαστικό κλάδο η τροπολογία του υπουργείου Υποδομών που ξεκαθαρίζει το τοπίο για τα δημόσια έργα και τις συνθήκες συμμετοχής για όσες εταιρείες ήρθαν σε συμβιβασμό με την Επιτροπή Ανταγωνισμού το 2017 για την υπόθεση του λεγόμενου «καρτέλ των εργολάβων». Όπως μου λένε, είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση καθώς λύνει σίγουρα τα προβλήματα για τους διαγωνισμούς που θα γίνουν στο μέλλον. Το ερώτημα βέβαια παραμένει για τους πολλούς και μεγάλους διαγωνισμούς που έχουν δικαστικές εκκρεμότητες.

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider