Insider Trading: Τι μάθαμε για τα ηλεκτρονικά διόδια, τη διαδοχή Στουρνάρα και τα «κομμένα» ταξίδια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Insider Trading: Τι μάθαμε για τα ηλεκτρονικά διόδια, τη διαδοχή Στουρνάρα και τα «κομμένα» ταξίδια
Ο Insider αποκαλύπτει γιατί «κολλάνε» τα ηλεκτρονικά διόδια, τι γίνεται με τη διαδοχή Στουρνάρα και γιατί οι γιατροί γκρινιάζουν για τα «κομμένα» ταξίδια

«Μποτιλιάρισμα» στα ηλεκτρονικά διόδια

Όνειρο θερινής νυχτός μου λένε ότι θα παραμείνει για πολλά χρόνια το ενιαίο σύστημα πληρωμής διοδίων. Ο σχετικός διαγωνισμός για τα ηλεκτρονικά διόδια «τρέχει» αλλά άτομα που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι δεν θα καταλήξει κάπου. Μέχρι πάντως να καταλήξει κάπου ο διαγωνισμός για το ενιαίο σύστημα, το ζητούμενο μου λένε είναι η διαλειτουργικότητα, δηλαδή η πληρωμή διοδίων μέσω των μηχανημάτων μορφής e-pass σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους. Όμως οι εταιρείες που έχουν αναλάβει τις παραχωρήσεις των αυτοκινητοδρόμων δύσκολα θα τα βρουν μεταξύ τους. Σύμφωνα με τους ίδιους το μεγάλο πρόβλημα είναι οι Αφίδνες και εκεί δύσκολα θα βρεθεί λύση. Οπότε το σταμάτα-ξεκίνα στα διόδια δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα.

Μάχη για τη διαδοχή του Στουρνάρα

Ξεκίνησε όπως μου λένε –έστω και άτυπα- η κούρσα για τη διαδοχή του κεντρικού τραπεζίτη. Μπορεί η θητεία του κ. Στουρνάρα να λήγει το καλοκαίρι του 2020, όμως ήδη αρχίζουν οι ζυμώσεις και οι φήμες για τους υποψηφίους. Ανάμεσα σε αυτούς, όπως μου λένε, συμπεριλαμβάνονται δύο κορυφαίοι τραπεζίτες και δύο πολιτικοί, ο ένας πρώην και ο άλλος νυν. Και βέβαια, ερώτημα παραμένει το τι θα επιδιώξει να κάνει ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας. Βέβαια, η εμπειρία έχει δείξει ότι τα ονόματα που βγαίνουν πολύ νωρίς «καίγονται» και σύντομα, οπότε το εν λόγω σήριαλ θα έχει πολλά επεισόδια ακόμα.

Γκρινιάζουν οι γιατροί για τα «φτωχά» ταξίδια

Συνεχίζεται η γκρίνια στον ιατρικό κλάδο καθώς όπως μου λένε οι φαρμακευτικές έχουν περιορίσει τα πολυτελή ταξίδια που προσέφεραν στο παρελθόν, τα οποία μάλιστα επέτρεπαν στους γιατρούς να παίρνουν μαζί τους όχι μόνο σύζυγο και παιδιά αλλά και άλλα μέλη της οικογενείας. Πλέον, τα περισσότερα ταξίδια γίνονται πολύ επιλεκτικά, με περιορισμένα budget και μάλιστα οι γιατροί ταξιδεύουν solo καθώς δεν καλύπτονται πια τα έξοδα του ή της συντρόφου τους. Μάλιστα, όπως μου λένε, η κατάσταση δύσκολα θα αλλάξει μέσα στο επόμενο διάστημα τόσο για οικονομικούς λόγους όσο και γιατί –με αυτά που έχουν γίνει στον κλάδο- οι φαρμακευτικές και ειδικά οι πολυεθνικές φυσάνε το γιαούρτι μια και στο παρελθόν κάηκαν στο χυλό.

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider