Insider Trading: Τι μάθαμε για τις εκλογές και τον Βούδα, τα στρογγυλά τραπέζια της Πειραιώς και την κινητικότητα στα ακίνητα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Insider Trading: Τι μάθαμε για τις εκλογές και τον Βούδα, τα στρογγυλά τραπέζια της Πειραιώς και την κινητικότητα στα ακίνητα
Ο “Insider” αποκαλύπτει τι σχέση έχουν οι εκλογές με το Βούδα, τι συμβαίνει στα στρογγυλά τραπέζια της Πειραιώς και γιατί κινούνται τα… ακίνητα.

Οι εκλογές, ο Βούδας και τα ηλεκτρονικά

Μεγάλη ανάσα παίρνει η αγορά των ηλεκτρικών κι ηλεκτρονικών συσκευών μετά την προκήρυξη των εκλογών. Όπως μου είπε μεγαλοστέλεχος κάποιας από τις κορυφαίες αλυσίδες καταστημάτων, μετά τον Ιανουάριο η αγορά έκανε κοιλιά αλλά η τωρινή άνοδος -παρά το μικρό χρονικό διάστημα - αναμένεται να ισοσκελίσει τα αποτελέσματα. Μάλιστα το ρεύμα αυτό αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους. «Όπως παραδοσιακά συμβαίνει ακόμα ο "Βούδας" να βγει στις εκλογές, το πρώτο εξάμηνο μετά τις εκλογές η αγορά θα πάει καλά» ανέφερε χαρακτηριστικά. Και τότε οι αλυσίδες αναμένεται να «κάνουν ταμείο» για τα καλά.

Τα στρογγυλά τραπέζια της Πειραιώς

Ξεκινούν σιγά-σιγά όπως μαθαίνω οι διαδικασίες για τη μεταφορά του προσωπικού της Πειραιώς στη νέα εταιρεία διαχείρισης των κόκκινων δανείων μετά το ντιλ με την Intrum. Όπως μου λένε, αυτές τις μέρες ξεκινούν τα «στρογγυλά τραπέζια» με τους εργαζόμενους, ενώ από τις 15 Ιουλίου θα ξεκινήσουν και οι κατ’ ιδίαν συζητήσεις. Σε αυτές, ο κάθε εργαζόμενος θα συνομιλεί με ένα στέλεχος της νέας εταιρείας και έναν εκπρόσωπο του HR της τράπεζας και θα του παρουσιαστεί η πρόταση για τη μεταφορά στη νέα εταιρεία. Όπως είναι λογικό, τα ερωτήματα μεταξύ των 1.000 και πλέον εργαζομένων είναι πολλά καθώς θέλουν να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα πριν πάρουν τη μεγάλη απόφαση.

Κάτι κινείται στα ακίνητα

Μετακινήσεις στελεχών, νέες αφίξεις και funds που ξυπνούν ξανά μετά από χρόνια στην εγχώρια αγορά ακινήτων. Όπως μαθαίνω, το τελευταίο διάστημα –και ενόψει εκλογών- πολλοί είναι εκείνοι που εξετάζουν σοβαρά να ρίξουν ζεστό χρήμα στην ελληνική κτηματαγορά. Και, επειδή οι επενδύσεις θέλουν και γνώση, τα funds «χτυπούν» στελέχη του κλάδου, τα οποία ούτως ή άλλως είναι περιορισμένα στην ελληνική αγορά. Έτσι, όπως μαθαίνω, σύντομα θα ακούσουμε για τουλάχιστον δύο τρανταχτές μεταγραφές, ενώ έπεται και συνέχεια.

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider