Ιnsider Trading: Τι μάθαμε για την αποχώρηση του έμπειρου τραπεζίτη, τον Γιάνη και τα κόμικ και την φαρμακερή ατάκα στη μάχη των spreads

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιnsider Trading: Τι μάθαμε για την αποχώρηση του έμπειρου τραπεζίτη, τον Γιάνη και τα κόμικ και την φαρμακερή ατάκα στη μάχη των spreads
Ο “Insider” αποκαλύπτει τι  συμβαίνει με την ηχηρή αποχώρηση του έμπειρου τραπεζίτη, τι σχέση έχει ο Γιάνης με τα κόμικ και ποια είναι η ατάκα-«φαρμάκι» στη μάχη των τραπεζικών spreads.

Η ηχηρή αποχώρηση του έμπειρου τραπεζίτη

Πολλές συζητήσεις προκάλεσε η παραίτηση έμπειρου τραπεζικού στελέχους από μεγάλη συστημική τράπεζα. Όπως μου λένε, ο λόγος της παραίτησης είχε να κάνει με τις διοικητικές αλλαγές στην τράπεζα και κυρίως με την αναβάθμιση άλλου στελέχους, ο οποίος φημίζεται για το συγκρουσιακό και έντονο χαρακτήρα του. Και όπως μου λένε, δεν είναι η μόνη περίπτωση που έχει αντιδράσει. Αυτό που έχει όμως ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ότι –όπως ακούω- η παραίτηση (και κυρίως ο τρόπος που έγινε) έχει ανοίξει την όρεξη άλλων τραπεζών, που πολύ θα ήθελαν να εντάξουν το πολύπειρο στέλεχος στο δυναμικό τους.

Τι σχέση έχει ο Γιάνης με τα κόμικ

«Γιάννη είσαι ένας σπουδαίος άντρας, φιγουράρεις στα πρωτοσέλιδα όλων των εφημερίδων. Πρόσεξε, όμως, γιατί σύντομα θα βρεθείς στις τελευταίες σελίδες μαζί με τα κόμικ!». Αυτό είπε στον Γιάνη (με το ένα «ν») υπουργός βαλτικής χώρας σε ένα από τα Eurogroup που έγραψαν ιστορία, θυμούνται τροϊκανικές πηγές ενόψει των εκλογών.

Ατάκα – «φαρμάκι» στη μάχη των spreads

Έχει χοντρύνει το παιχνίδι ανάμεσα στις τράπεζες για τα spreads που δίνουν στα επιχειρηματικά δάνεια. Οι τόνοι έχουν ανέβει και οι τηλεφωνικές κόντρες καλά κρατούν. Πάντως, ένας από τους τραπεζίτες που φέρονται να χαλάνε την πιάτσα και να δίνουν χαμηλά επιτόκια μου είπε με αυτοπεποίθηση «να πείτε σε αυτούς που λένε ότι ρίχνω τα spreads, ότι θα τους μοιράσουμε τα δάνεια στη δευτερογενή, με τα spreads που επικαλούνται ότι τα κάνουμε».

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider