Insider Trading: Τι μάθαμε για την Πειραιώς και τις… Σουηδέζες, τη σκιώδη Υπουργό Οικονομικών και τη δίψα για φθηνά δάνεια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Insider Trading: Τι μάθαμε για την Πειραιώς και τις… Σουηδέζες, τη σκιώδη Υπουργό Οικονομικών και τη δίψα για φθηνά δάνεια
Ο “Insider” αποκαλύπτει τι συμβαίνει με την Πειραιώς και τις… Σουηδέζες, τι κάνει η σκιώδης Υπουργός Οικονομικών και ποιοι ψάχνονται για φθηνά δάνεια.

Η Πειραιώς, οι Σουηδοί και οι … Σουηδέζες

Σε γκρουπάκια μαζεύει από την προηγούμενη εβδομάδα η διοίκηση της Πειραιώς τους εργαζόμενους της RBU για... group therapy, όπως μου λένε. Για την ώρα δεν προσφέρει οικονομικά κίνητρα αλλά υποσχέσεις για γρήγορη ανέλιξη και ότι «τίποτα δεν θα αλλάξει στη διοικητική δομή». Και όταν ρωτούν «πώς γίνεται αυτό, δεν θα έρθουν οι Σουηδοί να κάνουν αλλαγές;» η απάντηση ήταν «και Σουηδοί θα έρθουν και Σουηδέζες...»

Η σκιώδης Υπουργός Οικονομικών

Μπορεί η σημερινή κυβέρνηση να μετράει... μέρες, αλλά ένα στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, γένους θηλυκού, μου λένε πως δεν έχει καμία διάθεση να διευκολύνει την εξυγίανση στις τράπεζες προωθώντας το Σχέδιο του ΤΧΣ. Χαρακτηρίζουν, μάλιστα, τα ίδια στελέχη την εν λόγω κυρία «σκιώδη υπουργό Οικονομικών» και λένε ότι δεν «θέλει να κάνει χάρες στις τράπεζες». Ελπίζουν, πάντως, ότι μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα προχωρήσει πολύ πιο γρήγορα τις διαδικασίες.

Τα ομόλογα και τα φθηνά δάνεια

Η πτώση στις τιμές των ελληνικών ομολόγων έχει ανοίξει όπως μαθαίνω την όρεξη πολλών για «φθηνό χρήμα». Όπως μου λένε, πολλές μεγάλες εταιρείες, κυρίως εισηγμένες, σκέφτονται σοβαρά να βγάλουν ομολογιακά δάνεια, ώστε να εκμεταλλευθούν τη συγκυρία. Προφανώς, ανάμεσα σε αυτές και οι τράπεζες, που μυρίζονται ευκαιρίες. Όσο για τις μικρότερες, θα στραφούν στις ελληνικές τράπεζες, όμως εκεί τα περιθώρια για φτηνά δάνεια είναι περιορισμένα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider