Έρχεται στην Ελλάδα η Topshop

Σχέδιο επέκτασης στην ελληνική αγορά ετοιμάζει όπως μαθαίνω η βρετανική πολυεθνική του κλάδου της ένδυσης κι υπόδησης Topshop η οποία –όπως μου λένε- εξετάζει ευκαιρίες τόσο σε μεγάλα εμπορικά της Αθήνας όσο και σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Τα «Topshop» αριθμούν μέχρι σήμερα 500 καταστήματα παγκοσμίως, από τα οποία τα 300 στη Μεγάλη Βρετανία κι ανήκουν στον όμιλο Arcadia που ελέγχεται από τον μεγιστάνα του λιανεμπορίου sir Philip Green. Στον ίδιο όμιλο ανήκουν και οι αλυσίδες καταστημάτων «Dorothy Perkins», «TOPMAN», «Burton», «Εvans», «Wallis», «Miss Selfridge».

Έχασε και τα γραφεία του μεγάλος επιχειρηματίας της ένδυσης

Μετά την προσωπική του περιουσία, η οποία βγαίνει στο σφυρί, όπως μαθαίνω ο άλλοτε κραταιός επιχειρηματίας της ένδυσης έχασε και τα εμβληματικά του γραφεία στον Πειραιά. Το εντυπωσιακό νεοκλασσικό του Τσίλερ, το οποίο και είχε αναπαλαιώσει και για το οποίο ήταν εξαιρετικά υπερήφανος πέρασε σε μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία, έναντι 800.000 ευρώ. Όπως μου λένε χαρακτηριστικά, βήμα-βήμα ξηλώνεται το πουλόβερ.

«Ξέφυγαν» τα ξενοδοχεία στο κέντρο

Σε μια ιδιωτική κουβέντα, ένας τραπεζίτης και ένας από τους κορυφαίους παράγοντες του real estate, μέτρησαν τα νέα ξενοδοχεία που ανοίγουν στο κέντρο. Αφού έφτασαν σε διψήφιο αριθμό, άρχισαν τα σχόλια. «Αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεις καλό γραφείο ούτε για δείγμα, ενώ τα ξενοδοχεία ανοίγουν σαν τα μανιτάρια», έλεγε ο ένας. «Όταν μου φέρνουν αιτήσεις για νέα ξενοδοχειακά δάνεια, τις κόβω» έλεγε ο άλλος. Και όπως μου λένε, δεν είναι οι μόνοι που σκέφτονται έτσι. Γιατί τα ξενοδοχεία στο κέντρο έχουν γίνει τόσα πολλά ώστε αρκετοί είναι εκείνοι που μιλούν για τη νέα φούσκα του real estate.

The Insider