Insider Trading: Τι συμβαίνει με τις βίλες στον Αστέρα, τα ξενοδοχεία στο κέντρο και γιατί «καίγονται» οι τεχνικές εταιρείες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Insider Trading: Τι συμβαίνει με τις βίλες στον Αστέρα, τα ξενοδοχεία στο κέντρο και γιατί «καίγονται» οι τεχνικές εταιρείες
Ο “Insider” αποκαλύπτει γιατί γίνεται χαμός με τις βίλες στο νέο Αστέρα, πώς γεμίζει ξενοδοχεία η Αθήνα και το λόγο που οι εκπτώσεις «καίνε» τις τεχνικές εταιρείες.

Χαμός με τις βίλες στο νέο Αστέρα

Το πιο «καυτό» real estate στην Ελλάδα είναι –όπως μου λένε- οι βίλες που βρίσκονται στο νέο Αστέρα. Τόσο μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που η ιδιοκτήτρια εταιρεία έχει αποφασίσει να «παγώσει» τις πωλήσεις, αναμένοντας να ανέβουν ακόμη περισσότερο οι τιμές. Και αυτό γιατί πρόκειται για “trophy assets” και οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές δεν φείδονται καθόλου χρημάτων προκειμένου να τις αποκτήσουν. Όσο για τις τιμές; Αυτό που άκουσα έχει πολλά μηδενικά ανά τετραγωνικό μέτρο!

Γεμίζει ξενοδοχεία η Αθήνα

Σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν τα ξενοδοχεία στην Αθήνα και πλέον –όπως μου λένε- πλέον οι ενδιαφερόμενοι ψάχνουν ακόμη και διαμερίσματα που θα μετατρέψουν σε Boutique Hotels. Μάλιστα, οι ενδιαφερόμενοι δεν ψάχνουν μόνο στις premium περιοχές, αλλά έχουν επεκταθεί ακόμη και σε συνοικίες που πριν κάποια χρόνια δεν υπήρχε περίπτωση να τραβήξουν το επενδυτικό ενδιαφέρον. Και βέβαια, όπως μου εξηγούν, μαζί με το AirBnB, οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι ενοικιαστές, που πλέον δεν μπορούν να βρουν σπίτι στο κέντρο.

Οι εκπτώσεις «καίνε» τις τεχνικές εταιρείες

Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται όμως μαθαίνω τα στελέχη των τεχνικών εταιρειών, και των μεγαλύτερων αλλά και των μικρότερων. Και αυτό διότι ετοιμάζονται ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των υπερβολικών εκπτώσεων που έχουν οδηγήσει σε πλήθος κακοτεχνίες και καθυστερήσεις έργων. Και αυτό συμβαίνει σε μια συγκυρία που σχέσεις των φορέων των τεχνικών εταιρειών με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών δεν είναι και οι καλύτερες. Οι προτάσεις που έχουν οι εταιρείες είναι πολλές, το θέμα είναι ποιος θα τις ακούσει, μου λένε.

Τι κάνει ο Χουλιαράκης στη Βοστώνη

Στη συνάντηση που θα έχει αύριο Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ, δεν θα μετέχει όπως μαθαίνω ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης. Και αυτό γιατί θα είναι στη Βοστόνη και όχι στην Ουάσιγκτον. Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών θα μετάσχει σε εκδήλωση του Fletcher School του Tufts University την οποία διοργανώνει ο πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιώργος Αλογοσούρτης, ο οποίος κρατά και την έδρα Καραμανλής στη σχετική σχολή.

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider