Οι τράπεζες και η μεταγραφική περίοδος

«Το σκηνικό στις τράπεζες μου θυμίζει μεταγραφική περίοδο στο ποδόσφαιρο», μου έλεγε κορυφαίο στέλεχος της αγοράς. Καθώς όλοι ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα, προσπαθούν να στήσουν την καλύτερη δυνατή ομάδα ενόψει της έναρξης του… πρωταθλήματος. Γι’ αυτό και το τελευταίο διάστημα γίνεται χαμός με μεταγραφές, ανανεώσεις συμβολαίων και αναβαθμίσεις. Και βέβαια, όπως μου είπε, σε αυτή την περίπτωση κερδισμένοι βγαίνουν οι managers, δηλαδή στην περίπτωσή μας οι headhunters που «γράφουν» μέχρι και επταψήφια νούμερα σε αμοιβές.

Τα «καυτά» POS και η Τράπεζα της Ελλάδος

Με μεγάλη αγωνία περιμένουν οι τράπεζες το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για τα… κινέζικα POS της υπόθεσης Παπαευαγγέλου. Όπως μαθαίνω, είναι ζήτημα χρόνου να δημοσιευθεί και τα στοιχεία που περιέχει θα κάνουν πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους. Ήδη η Νέλλη Τζάκου έχασε τη θέση της από την υπόθεση αυτή και όπως μου λένε, υπάρχουν πολλοί και σε πολλές τράπεζες που κάθονται αυτή τη στιγμή σε… αναμμένα κάρβουνα.

H Samsung μιλάει… ελληνικά

Να μιλήσει ελληνικά ετοιμάζεται ο Bixby, ο ψηφιακός βοηθός της Sasmung. Σύμφωνα με πληροφορίες άτομα από την Innoetics, την ελληνική statrup η οποία εξαγοράστηκε από την Samsung, έχουν εγκατασταθεί εντός του ελληνικού αρχηγείου του κορεατικού κολοσσού δουλεύοντας το συγκεκριμένο πρότζεκτ. Το χρονοδιάγραμμα δεν είναι ακριβές αλλά φήμες λένε ότι θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του χρόνου και φυσικά θα είναι διαθέσιμο και για τα κινητά αλλά και για τις λοιπές έξυπνες και διασυνδεδεμένες συσκευές της εταιρείας.

Η ασφαλιστική που… κάνει νερά

Αρνείται να καλύψει τα προβλεπόμενα σε πολλούς πελάτες της γνωστή ασφαλιστική επικαλούμενη, όπως μου λένε, άλλες φορές ότι δεν είχε αντιληφθεί ότι ο πελάτης είναι ασφαλισμένος και πληρώνει τα ασφάλιστρα. Άλλες φορές σπρώχνει τεχνητά τους πελάτες στα προγράμματα επί πληρωμή αντί για εκείνα που προσφέρουν πλήρη κάλυψη, λέγοντας ότι «δεν γνωρίζει αν μπορεί να γίνει αλλιώς…».

The Insider