Insider Trading: Τι μάθαμε για το Χρηματιστήριο και τις εκλογές, τον SSM και τις τραπεζικές δίκες και τις αλλαγές στις κατασκευαστικές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Insider Trading: Τι μάθαμε για το Χρηματιστήριο και τις εκλογές, τον SSM και τις τραπεζικές δίκες και τις αλλαγές στις κατασκευαστικές
Ο "The Insider" αποκαλύπτει τι θα γίνει με το Χρηματιστήριο και τις εκλογές, γιατί ο SSM παρακολουθεί τις τραπεζικές δίκες και πώς αλλάζουν τα πάντα στις κατασκευαστικές.

Το Χρηματιστήριο και οι εκλογές

Με αυτά και με τα άλλα, ο Γενικός Δείκτης δείχνει ότι «κλείδωσε» τις 700 μονάδες και δείχνει έτοιμος για παραπάνω, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Ποιες είναι αυτές; Όπως μου λένε, στο άμεσο μέλλον να προχωρήσει η ιστορία με το Νόμο Κατσέλη, ώστε η κυβέρνηση να πάρει τα χρήματα από το Eurogroup και να αποπληρώσει τα δάνεια του ΔΝΤ. Αυτό είναι αρκετό «καύσιμο» για τον επόμενο γύρο ανόδου. Όσο για τη συνέχεια, όλα θα παιχθούν στο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και το πότε θα γίνουν οι Εθνικές Εκλογές.

O SSM και τα δικαστήρια

Με ειδικό ενδιαφέρον παρακολουθεί όπως μαθαίνω ο SSM την εξέλιξη δικαστικών υποθέσεων στην Ελλάδα στις οποίες κατηγορούμενοι είναι και εν ενεργεία τραπεζίτες. Όπως μου λένε, ο SSM έχει ζητήσει από τα ειδικά τμήματα των πιστωτικών ιδρυμάτων να του παρέχουν ενημέρωση για την εξέλιξη των εν λόγω υποθέσεων προκειμένου να κρίνει το εάν τίθεται ζήτημα αλλαγής της καταλληλότητας (fit and proper) των εν λόγω τραπεζιτών.

Το μήνυμα από τον SSM είναι σαφές: «Οποιοδήποτε γεγονός θα μπορούσε να επηρεάσει την καλή φήμη μέλους του διοικητικού οργάνου, ιδίως σε περίπτωση κατά την οποία εκκρεμούν κυρώσεις ή ποινικές διαδικασίες σε βάρος αυτού, οποιεσδήποτε εξελίξεις ή οποιαδήποτε έκβαση ανάλογης υπόθεσης μπορεί να οδηγήσουν στην επαναξιολόγηση της καταλληλότητας του συγκεκριμένου προσώπου».

Αλλάζουν όλα στις κατασκευαστικές

Ολική μεταμόρφωση περνάει ο κατασκευαστικός κλάδος. Η αρχή έγινε πέρσι με το Change4Ellaktor που πράγματι άλλαξε τα πάντα στον Ελλάκτωρ, ακολούθησε ως απόηχος η «μεταφορά» του Δημήτρη Κούτρα στην Intrakat. Τώρα η J&P Αβαξ μετά από 20 χρόνια θα ξαναγίνει… Άβαξ, ενώ στην ΓΕΚ Τέρνα, η ολλανδική Reggeborgh Invest είναι ο νέος βασικός μέτοχος με ποσοστό σχεδόν διπλάσιο απ’ αυτό του Γιώργου Περιστέρη. Όπως μου λένε, είναι περίοδος αλλαγών παρόμοια με αυτή που είδαμε στα τέλη των 90’s, μόνο που τώρα δεν έχουμε μπροστά μας Ολυμπιακούς και έργα με τεράστιους προϋπολογισμούς.

Ανακούφιση στην Ένωση Τραπεζών

Με μεγάλη ανακούφιση αντιμετώπισαν οι τραπεζίτες τη συμφωνία κυρίων ανάμεσα για την ηγεσία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Όπως μου είπαν, έστω και την τελευταία στιγμή, βρέθηκε η χρυσή τομή ανάμεσα στους δύο διεκδικητές και αποφεύχθηκε η ψηφοφορία που κανένας δεν ήθελε. Έτσι, και τα προσχήματα κρατήθηκαν και η καλή εικόνα της Ένωσης προς τα έξω διατηρήθηκε.

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider