Insider Trading: Τι μάθαμε για το ΤΑΙΠΕΔ και τις εκλογές, το μεγάλο πάρτι στο Real Estate και το «παιχνίδι» για τις μονάδες της ΔΕΗ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Insider Trading: Τι μάθαμε για το ΤΑΙΠΕΔ και τις εκλογές, το μεγάλο πάρτι στο Real Estate και το «παιχνίδι» για τις μονάδες της ΔΕΗ
Ο “The Insider” αποκαλύπτει γιατί το ΤΑΙΠΕΔ και το Υπερταμείο θέλουν πρόωρες εκλογές, το κατασκευαστικό πάρτι στην Κύπρο και τη «μάχη» για τις μονάδες της ΔΕΗ

Γιατί το ΤΑΙΠΕΔ και Υπερταμείο θέλουν πρόωρες εκλογές

Μπορεί να ακουστεί παράδοξο, αλλά τόσο ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Άρης Ξενόφος, όσο και η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων Ράνια Αικατερινάρη συντάσσονται όπως μαθαίνω με εκείνους που τάσσονται υπέρ των πρόωρων εθνικών εκλογών.

Βλέπετε, οι δύο manager γνωρίζουν πως ο χρόνος διεξαγωγής θα κρίνει το πότε θα κάνουν τα μεγάλα «επενδυτικά σπίτια» επενδύσεις στη χώρα μας. Στη βάση αυτή ο κ. Ξενόφος θεωρεί πως μια παρατεταμένη εκλογική περίοδος θα επιδράσει αρνητικά στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, επηρεάζοντας τους στόχους εσόδων που για φέτος είναι το 1,53 δισ. ευρώ.

Κυπριακό πάρτι στο Real Estate

Μπορεί στην Ελλάδα να λέμε ότι (επιτέλους) η κτηματαγορά ανακάμπτει, αλλά στην Κύπρο το επενδυτικό «πάρτι» καλά κρατεί. Όπως μου λένε, είτε σε τουριστικά ακίνητα, είτε σε πολυτελείς κατοικίες το ενδιαφέρον είναι τεράστιο και στη «μπίζνα» έχουν μπει για τα καλά και Ελλαδίτες επενδυτές, που βλέπουν… ψωμί. Όσο για τους αγοραστές, πολύ ψηλά βρίσκονται κροίσοι από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, που ψάχνουν (και) για κυπριακό διαβατήριο.

Στην «πρίζα» για τις μονάδες της ΔΕΗ

Έντονο είναι το παρασκήνιο όπως μαθαίνω στο (νέο) διαγωνισμό για την πώληση των δύο λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Όπως μου λένε, το παιχνίδι παίζεται στους όρους, οι οποίοι δεν διαφέρουν από εκείνους της πρώτης, αποτυχημένης προσπάθειας. Η κατάσταση μοιάζει λίγο με “chicken game” καθώς από τη μία η πώληση πρέπει να προχωρήσει και από την άλλη η ΔΕΗ θέλει περισσότερα χρήματα, δίχως αλλαγές στους όρους, σενάριο που όμως δεν ακούει η αγορά.

Τι λένε οι Εθνικάριοι για τη νέα σύμβαση

«Φαρμάκι» στάζουν τα χείλη εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα για τη νέα κλαδική σύμβαση. Όπως μου λένε, μπορεί η ΟΤΟΕ να κομπάζει για «θεσμική νίκη» αλλά οι Εθνικάριοι έχουν αντίθετη άποψη. Η «ψηφιοποίηση» είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, για τους εργαζόμενους: «Αντί να μας διώξουν με ξαφνικό θάνατο, επιλέγουν τον αργό θάνατο του βατραχιού… »

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider