Οι κατασκευαστές και το χάος με το Μετρό

Σε… αναμμένα κάρβουνα βρίσκεται ο  κατασκευαστικός κλάδος και όχι μόνο. Οι αποφάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το «καρτέλ των εργολάβων» και το κύμα προσφυγών που ακολούθησαν θέτουν όλους τους διαγωνισμούς εν αμφιβόλω. Όπως μου λέει άτομο που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις, ακριβώς αυτό είδε και η Τέρνα που δεν κατέβηκε στον διαγωνισμό για τη γραμμή 4 του Μετρό. «Ουσιαστικά στοιχηματίζει ότι η διαδικασία θα ακυρωθεί και θα καταθέσει προσφορά την… επόμενη φορά», μου λένε. Πάντως από την πλευρά των υπόλοιπων υποψηφίων καθόλου ευχαριστημένοι δεν είναι που η Αττικό Μετρό ανακοίνωσε τρεις προσφορές, ενώ κατατέθηκαν δύο.  

Ο… άρχοντας του real estate

Σε απόλυτο κυρίαρχο του real estate σε Ελλάδα και Κύπρο εξελίσσεται ο Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου. Η εταιρεία του Invel Real Estate Management σε λίγο καιρό αφού αγοράσει το ποσοστό της ΕΤΕ, θα είναι ουσιαστικά ο μοναδικός μέτοχος της Εθνικής Πανγαία, της μεγαλύτερης ΑΕΕΑΠ της χώρας και με διαφορά από τη δεύτερη αφού η Grivalia θα σταματήσει ουσιαστικά να υπάρχει.  Και όμως μου λένε τα σχέδια του κ. Παπαχριστοφόρου δεν σταματούν εδώ: Όπως δηλώνει και ο ίδιος, η Invel είναι και σκοπεύει να παραμείνει ο μεγαλύτερος διεθνής θεσμικός επενδυτής στην αγορά ακινήτων και ξενοδοχείων στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο, γεγονός που σημαίνει ότι έπεται και συνέχεια.

Τα μπαγιάτικα γλυκά  

Αρνήθηκε, όπως μαθαίνω, να αποδεχθεί τον όρο «μπαγιάτικα» γνωστή και ακριβή αλυσίδα ζαχαροπλαστείων, η οποία μάλιστα προτάσσει με όλους τους τρόπους που επιτρέπει το marketing ότι τα γλυκά της είναι «φρέσκα». Στα παράπονα που έγιναν στα κεντρικά της επιχείρησης από συχνούς πελάτες των ζαχαροπλαστείων, ανέφερε ότι δεν δέχεται τον όρο «μπαγιάτικα» και ότι μπορεί να υπήρξε κάποιο «τεχνικό πρόβλημα». Η επιχείρηση δεσμεύθηκε να ερευνήσει το θέμα (στα εργαστήριά της και όχι σε ανεξάρτητο φορέα) χωρίς ωστόσο να ζητήσει «συγγνώμη».

Η Folli Follie και οι έλεγχοι στις εισηγμένες

Σημαντικά ευρήματα έχουν προκύψει όπως μου λένε από τα πρακτικά των επιτροπών ελέγχων εισηγμένων επιχειρήσεων που έχουν αποσταλεί στην Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ).  Και οι περιπτώσεις αυτές δεν αφορούν στη Folli Follie, αλλά σε εταιρείες υπεράνω υποψίας… Το εάν θα επιβληθούν πρόστιμα ή όχι θα αποφασιστεί από τη Διοίκηση της ΕΛΤΕ, αφού προηγηθεί ακρόαση των εισηγμένων επιχειρήσεων. Αυτό πάντως που είναι σαφές είναι πως τα κακώς κείμενα στη Folli Follie, έχουν οδηγήσει σε επαγρύπνηση κάποιες Αρχές. Όχι, πάντως όλες…

The Insider