Μεταγραφές γένους θηλυκού στις τράπεζες

Μέρα της γυναίκας σήμερα και οι τράπεζες έχουν την τιμητική τους. Όπως μου λένε, έχει γίνει χαμός με τη μεταγραφή (ή μάλλον επιστροφή) στελέχους από την Πειραιώς στην Εθνική. Όπως μαθαίνω, οι CEO’s των δύο τραπεζών σφάζονται στην ποδιά της. Υπάρχει όμως και άλλο κεφάλαιο στο σήριαλ, καθώς, στην περίπτωση που τελικά γίνει η μεταγραφή, η θέση πιθανώς θα καλυφθεί από άλλη ισχυρή κυρία του banking που σήμερα έχει υψηλή θέση σε μη συστημική τράπεζα.  

Οι Δελφοί και η δήθεν ανάπτυξη

Μπορεί στα πάνελ των Δελφών να επικρατούσε –φαινομενική- αισιοδοξία, αλλά στους διαδρόμους του Φόρουμ, όπως μου είπαν, το καλάθι ήταν… μικρό. «Τι να περιμένεις με ρυθμούς ανάπτυξης 2%; Αυτή η ανάπτυξη δεν είναι ούτε μηδενική, για να κινητοποιήσει, ούτε αρκετά ισχυρή για να βγάλει τη χώρα από το τέλμα» μου ψιθύρισε ένας τραπεζίτης. Μα το κλίμα είναι αισιόδοξο, είπα. «Εδώ δεν είμαστε Ελλάδα, είμαστε Γενεύη», είπε σαρκαστικά.

Αλλάζουν όλα στις ασφαλίσεις αυτοκινήτων

Εναλλακτικού τύπου ασφαλιστήρια τα οποία θα λαμβάνουν υπόψη την οδηγική συμπεριφορά για τον υπολογισμό των ασφαλίστρων μαθαίνω ότι ετοιμάζει η Interamerican. Για το λόγο αυτό μάλιστα, όπως μου είπαν, μιλά με ελληνική startup η οποία έχει αναπτύξει εφαρμογή που αναλύει την οδηγική συμπεριφορά για μια ασφαλέστερη οδήγηση.

Τέλος η κοροϊδία των αγορών

Αισιόδοξος ότι θα εκταμιευτεί το 1 δισ. στο Eurogroup εμφανίστηκε ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος που συνάντησα στους Δελφούς. «Δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα με την εκταμίευση», μου είπε. Όταν τον ρώτησα πώς βλέπει τη μεταμνημονιακή Ελλάδα, δεν μάσησε τα λόγια του. «Είναι πολύ θετικό ότι ΟΛΑ τα κόμματα έχουν αντιληφθεί πλέον ότι δεν μπορούν να κοροϊδέψουν τις αγορές». Το κατάλαβε δηλαδή και η κυβέρνηση, που ήθελε να παίζει νταούλι και οι αγορές να χορεύουν; «Το κατάλαβαν και αυτοί, όχι όλοι, αλλά οι περισσότεροι το κατάλαβαν», μου είπε με εμφανή ικανοποίηση.
 

The Insider