Οι κλειστές πόρτες των Δελφών

Πολλά και ενδιαφέροντα αυτά που έγιναν στους Δελφούς, αλλά το πραγματικό «ζουμί» όπως μου είπαν βγήκε στις συναντήσεις που έγιναν πίσω από κλειστές πόρτες. Όταν έχεις μαζεμένους στον ίδιο τόπο τους υπουργούς των εξωτερικών των Βαλκανίων, την πολιτική ελίτ της Ελλάδας, τους τραπεζίτες και την επιχειρηματική ελίτ, το σίγουρο είναι ότι… κάτι είπαν μεταξύ τους. Το τι, θα το μάθουμε σύντομα, αλλά εκ του αποτελέσματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα τηλέφωνα στους τραπεζίτες

Πολλά «μαζεμένα» έχουν οι τραπεζίτες ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά παραδέχονται ότι ουδέποτε χτύπησε το τηλέφωνό τους για ρουσφέτι τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Και σε αντίθεση με το παρελθόν, όταν –όπως μου λένε- υπουργοί και βουλευτές τους είχαν στο… speed dial για κάθε είδους εξυπηρέτηση.

Βγήκαν μαχαίρια για τα καλά ακίνητα

Σε «πόλεμος προσφορών» για γερά νεύρα έχει μετατραπεί όπως μου λένε η αναζήτηση καλών επαγγελματικών ακινήτων. Αρκεί να δει κανείς τον διαγωνισμό της Alpha Bank για τα ακίνητα του Βωβού. Γιατί, όπως μου είπαν οι μεγάλες ΑΕΕΑΠ πήγαν, είδαν, και δεν ασχολήθηκαν καν με το να καταθέσουν προσφορά. Τόσο σίγουροι ήταν ότι δεν έφταναν τις προσφορές των funds που κατέβηκαν. Και μιλώντας για funds, τώρα είναι λίγα, σε λίγο καιρό θα αυξηθούν προοδευτικά και τότε ο «πόλεμος» θα επεκταθεί.

Η Grivalia και οι μεταμορφώσεις της

Η Grivalia άλλαξε και έγινε... τράπεζα. Αλλά θα μείνει πάντα τράπεζα; Όχι μου απαντούν αυτοί που ξέρουν. Όπως μου λένε είναι πολύ πιθανό όταν οι συνθήκες βελτιωθούν και οι τράπεζες ενισχύσουν τη θέση τους η Grivalia να ξαναβρεί τον... χαμένο της εαυτό. Σε κάθε περίπτωση, τόσο ο CEO Γιώργος Χρυσικός που έχει το 70% της νέας Grivalia Manco, όσο και τα υπόλοιπα στελέχη που κατέχουν το άλλο 30%, θα είναι οι σίγουροι κερδισμένοι.

 The Insider