Τα δύο funds και οι εκλογικοί φόβοι

Πάνω σε cash 1,5 δισ. δολαρίων έκαστο «κάθονται» δύο funds που περιμένουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Όπως μαθαίνω όμως, η προεκλογική αβεβαιότητα «φρενάρει» τα σχέδιά τους. Και δεν είναι μόνο οι εκλογές του 2019 –όποτε και αν γίνουν- αλλά και η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020, η οποία, όπως μου λένε, θεωρείται από τους επενδυτές κλειδί για τη σταθερότητα της χώρας.

Οι τραπεζίτες και οι Κινέζοι

Συνεργασία με δυο ελληνικές συστημικές τράπεζες, την Εθνική και την Πειραιώς, για προμήθεια δικτυακού εξοπλισμού έκλεισε πρόσφατα όπως μαθαίνω η κινεζική Huawei. Μάλιστα, η είδηση έχει και μια ενδιαφέρουσα ανατροπή, καθώς οι Κινέζοι πήραν τη δουλειά από μεγάλο αμερικανικό όμιλο…

Η ακτοπλοϊκή και οι φουρτούνες

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ χρωστάει όπως μαθαίνω σε προμηθευτές της και συνεργάτες της γνωστή μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία. Παρ’ όλα αυτά, όπως μου λένε,  προχώρησε πρόσφατα σε μεγάλη επένδυση. Η επιχείρηση εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό μέσω των ακτοπλοϊκών γραμμών της αλλά, όπως φαίνεται, τα εισιτήρια που έκοψε τον τελευταίο χρόνο μάλλον δεν είναι αρκετά για να βελτιώσουν την δεινή κατάσταση στην οποία δείχνει να έχει περιέλθει.

H βιομηχανία και τα τρία γράμματα

Στα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα ανάμεσα σε ΣΕΒ και ΣΒΕ υπάρχουν όπως μαθαίνω και οι ψύχραιμοι που συνεχίζουν να μιλούν για ενότητα και κοινή πορεία προς την ανάπτυξη. Όπως μου λένε, μπορεί ο Πρόεδρος του ΣΒΕ, κ Σαββάκης, να είναι υπερκινητικός, χαμογελαστός και για πολλούς φιλόδοξος, το σίγουρο είναι ότι προσπαθεί να δείξει το δρόμο της κοινής πορείας για τη βιομηχανία και τη μεταποίηση, σε μία κρίσιμη περίοδο για την χώρα. Γιατί, όπως μου εξηγούν, για τον επιχειρηματία στην Θράκη, στην Μαγνησία, στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, όποια και να είναι τα τρία γράμματα, το ζητούμενο είναι μια συνομοσπονδία που θα περιλαμβάνει όλους και δεν θα βγάζει εκτός πρόσβασης στα κέντρα αποφάσεων κανέναν.

The Insider