Κυβερνητικός εμφύλιος για το Νόμο Κατσέλη

Χωρισμένη (τουλάχιστον) στα δύο είναι όπως μαθαίνω η κυβέρνηση για το Νόμο Κατσέλη και δεν αποκλείεται οι κόντρες να πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Από τη μία η πλευρά Φλαμπουράρη τάσσεται υπέρ της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης στήριξης των νοικοκυριών, με το πλαφόν εισόδου στη ρύθμιση να ξεκινά από τις 150.000 ευρώ. Απέναντί τους, βρίσκουν το Λιάκο και τον Τσακαλώτο που γνωρίζουν ότι η πρόταση αυτή δεν πρόκειται να περάσει από τους θεσμούς και κατεβάζουν τον πήχη στις 120.000. Όσο για τους τραπεζίτες, αυτοί παρακολουθούν με αγωνία, φοβούμενοι τα χειρότερα. 

Επιστρέφουν (;) Mazda και Lada στην Ελλάδα

Κάτι κινείται όπως μαθαίνω γύρω από τις δύο «ορφανές» αντιπροσωπείες της Mazda και της Lada, που έχουν μείνει χωρίς επίσημο εισαγωγέα τα τελευταία χρόνια. Για την ιαπωνική μάρκα υπάρχουν αρκετοί επίδοξοι μνηστήρες, μεταξύ των οποίων και ελληνικός όμιλος, που απέκτησε πολύ πρόσφατα (πιο πρόσφατα δεν γίνεται) μία εξαιρετικά δυναμική εταιρεία αυτοκινήτων. Για τη Lada γίνονται συζητήσεις με τους… Γάλλους, αφού η πάλαι ποτέ ρώσικη αυτοκινητοβιομηχανία ανήκει στη συμμαχία Renault/Nissan. Η τελευταία αντιπροσωπεύεται στη χώρα μας από τον όμιλο Θεοχαράκη, που διατηρεί άριστες σχέσεις με τα κεντρικά εργοστάσια. Όπως μου λένε, οι εξελίξεις τρέχουν γρήγορα και θεωρείται πιθανόν, να έχουμε επίσημες ανακοινώσεις εντός του 2019.

Η ΔΕΗ και οι αποκρατικοποιήσεις

Αγωνία σε ΔΕΗ, κυβέρνηση αλλά και Χρηματιστήριο έχει προκαλέσει το «βραχυκύκλωμα» στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων. Όπως μαθαίνω, πολλοί είναι εκείνοι που είχαν «ποντάρει», οικονομικά και πολιτικά στο κλείσιμο του ντιλ. Όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου ρόδινα και, όπως μου λένε –αν τελικά γίνει- η πώληση θα πραγματοποιηθεί μάλλον σε τίμημα πολύ χαμηλότερο από το αναμενόμενο. 

Τι ψάχνει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην Αυστραλία

Στη μακρινή Αυστραλία θα φτάσει όπως μαθαίνω η ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς! Ο πρόεδρός της, κ. Χαράλαμπος Γκότσης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο 44ο Ετήσιο Συνέδριο του Διεθνούς Οργανισμού Επιτροπών Κεφαλαιαγοράς  που θα διεξαχθεί στο Σίδνεϋ από 13 έως και 17 Μαΐου. Στο εν λόγω συνέδριο θα μετάσχουν οι επικεφαλής των αρχών εποπτείας κεφαλαιαγορών από 115 χώρες. Ένας εξ αυτών θα είναι και ο κ. Γκότσης….
The Insider