Insider Trading: Τι μάθαμε για τη Media Markt, το ομόλογο της Aegean και τις χειμερινές εκπτώσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Insider Trading: Τι μάθαμε για τη Media Markt, το ομόλογο της Aegean και τις χειμερινές εκπτώσεις
Ο “The Insider” αποκαλύπτει γιατί οι Γερμανοί θέλουν το… Γερμανό τους, γιατί οι χρηματιστές γκρινιάζουν για το ομόλογο της Aegean και ποιοι παίζουν τα ρέστα τους στις χειμερινές εκπτώσεις.

Οι Γερμανοί θέλουν το… Γερμανό τους

Αναθερμαίνονται όπως μαθαίνω οι φήμες προσέγγισης της Media Markt με τον Πάνο Γερμανό και τον Όμιλο Ολύμπια. Το σενάριο εξαγοράς των δραστηριοτήτων της γερμανικής αλυσίδας στην Ελλάδα από τον επιχειρηματία είχε «παίξει» και πέρυσι το Φθινόπωρο, αλλά τότε «κάηκε». Με το νέο χρόνο φαίνεται όμως να επιστρέφει και δεν αποκλείεται αυτή τη φορά να καταλήξει σε… γάμο.

Το ομόλογο της Aegean και η γκρίνια των χρηματιστών

Έντονη γκρίνια στους κύκλους των χρηματιστών έχει προκαλέσει όπως μαθαίνω η επιλογή της Aegean να εκδώσει ομόλογο στην Ελλάδα. Όπως μου λένε, πρόκειται για μια «επιθετική» κίνηση, που θα στερήσει ρευστότητα σε μια ούτως ή άλλως ρηχή αγορά. Η αλήθεια είναι ότι το δελεαστικό κουπόνι του 3,6% και το γεγονός ότι το ελάχιστο όριο εισόδου είναι τα 1.000 ευρώ το κάνει προσφιλές στους μικροεπενδυτές, που θα «τραβήξουν» λεφτά από τις μετοχές.

Τα ρούχα και οι χειμερινές εκπτώσεις

Στις χειμερινές εκπτώσεις ποντάρουν οι αλυσίδες ένδυσης και υπόδησης για να «ρεφάρουν» την μάλλον υποτονική εορταστική περίοδο. Όπως μαθαίνουν, φέτος στις γιορτές έκαναν ταμείο οι αλυσίδες ηλεκτρονικών και δώρων, ενώ όσοι ήθελαν να αγοράσουν ρούχα και παπούτσια έκαναν υπομονή για τις εκπτώσεις. Πάντως, όπως μου λένε, το κύμα ψύχους λειτούργησε μάλλον υπέρ τους, καθώς αρκετοί πήραν τη μεγάλη απόφαση να ανανεώσουν την γκαρνταρόμπα τους.

Η γραβάτα και η δυσμενής μετάθεση

Ανακούφιση μου λένε πως νιώθουν οι εργαζόμενοι συστημικής τράπεζας για την αποχώρηση κορυφαίου στελέχους της διοίκησης, γνωστού για τον απρόβλεπτο και… κυκλοθυμικό χαρακτήρα του. «Μια στραβή γραβάτα μπορούσε να σου κοστίσει τη θέση σου» λένε χαρακτηριστικά και θυμούνται την περίπτωση συναδέλφου τους που πήρε δυσμενή μετάθεση επειδή… η εμφάνισή του κρίθηκε ακατάλληλη από το πρώην επιτελικό στέλεχος.

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider