Οι εκλογές και το Χρηματιστήριο
Στην ημερομηνία των εκλογών ποντάρουν οι χρηματιστές για την ανάκαμψη της αγοράς. Όπως μαθαίνω, στα χρηματιστηριακά γραφεία η ευχή είναι «όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα», με τους brokers να… προσεύχονται για προκήρυξη το Φεβρουάριο ή το Μάρτιο. Σε άλλη περίπτωση, όπως μου λένε, η πολύμηνη προεκλογική περίοδος θα αποτελειώσει την ούτως ή άλλως ασθμαίνουσα αγορά.

Παράταση λόγω… εκλογών για την Εθνική Ασφαλιστική
Παράταση όχι για έξι μήνες, ούτε για ένα χρόνο αλλά για μια ολόκληρη διετία επιδιώκει να εξασφαλίσει η Εθνική Τράπεζα από τους θεσμούς για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής. Ο λόγος; Το 2018 θα είναι εκλογική χρονιά και έτσι είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί αγοραστής στη σωστή τιμή. Θα μου πείτε, και το 2016 ή το 2017 βρέθηκε; Όχι, αλλά το επιχείρημα περί εκλογών όντως έχει βάση.

Τι θα κάνει η κυβέρνηση με το σχέδιο της ΤτΕ
«Το δικό μας σχέδιο λύνει πιο πολλά προβλήματα» σχολιάζουν πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος. Όπως συζητήθηκε, πάντως στα πηγαδάκια της Νέας Υόρκης, το σχέδιο της ΤτΕ έχει προκαλέσει πιο μεγάλη... αίσθηση. Η κυβέρνηση, όμως, είναι αυτή που αποφασίζει και μένει να δούμε αν θα κάνει την υπέρβαση και θα προκρίνει το Σχέδιο Στουρνάρα, παρά τις «τεταμένες» σχέσεις του κεντρικού τραπεζίτη με το Μαξίμου. Προς το παρόν, πάντως, τηρεί σιγή ιχθύος.

Ο Στουρνάρας και τα «δώρα» του Τσίπρα στο Μητσοτάκη
Η τοποθέτηση του Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του Κεντρικού Τραπεζίτη ήταν μια κίνηση του Αντώνη Σαμαρά που έπαιξε κομβικό ρόλο στο πως διαμορφώθηκε η πορεία της οικονομίας αλλά και της πολιτικής την τελευταία τετραετία. Τώρα, όπως μαθαίνω, ο Αλέξης Τσίπρας ψάχνει τρόπους να… ανταποδώσει το δώρο. Η τοποθέτηση της Κατερίνας Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι μόνο η αρχή…

The Insider