Insider Trading: Τι μάθαμε για τον Πρεμ Γουάτσα, τον Απόστολο Ταμβακάκη και τις καμπάνες στις κατασκευαστικές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Insider Trading: Τι μάθαμε για τον Πρεμ Γουάτσα, τον Απόστολο Ταμβακάκη και τις καμπάνες στις κατασκευαστικές
O "The Insider" αποκαλύπτει γιατί όλοι οι τραπεζίτες ζηλεύουν τον Πρεμ Γουάτσα, τι θα γίνει με τον Απόστολο Ταμβακάκη και την Εθνική Ασφαλιστική και για ποιους «χτυπάει η καμπάνα» στις κατασκευαστικές

Όλοι θέλουν έναν Γουάτσα

Και ο τραπεζίτης θέλει τον… Καναδό του! Όλοι οι υπόλοιποι κορυφαίοι τραπεζίτες συνεχάρησαν αμέσως τον Καραβία όταν ανακοινώθηκε το deal με την Grivalia λέγοντας «μακάρι να είχαμε και εμείς έναν Γουάτσα». Γιατί η αλήθεια είναι ότι ο Καναδός έκανε «κόλπο γκρόσο» με τη Eurobank, αλλάζοντας τα δεδομένα. Όσο για τον έτερο ξένο επενδυτή, μαθαίνω ότι ο Πόλσον πολύ θα ήθελε να κάνει κάτι αντίστοιχο, αλλά ζορίζεται στο οικονομικό, καθώς το fund του έχει καταγράψει πολλές απώλειες, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Η Εθνική Ασφαλιστική και ο Ταμβακάκης

Έντονο ενδιαφέρον για την Εθνική Ασφαλιστική δείχνει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος καταθέτοντας δύο ερωτήσεις προς τον υπουργό Οικονομικών για θέματα που «καίνε» τον Σύλλογο Υπαλλήλων της εταιρείας. Η μια αφορά την πολύπαθη υπόθεση της πώλησης της εταιρείας και η άλλη που είναι πιο… ζουμερή αφορά τις φήμες περί διορισμού του Απόστολου Ταμβακάκη στο ΔΣ της ασφαλιστικής. Όπως πληροφορούμαι όμως, oι εργαζόμενοι δεν θέλουν να βλέπουν τον κ. Ταμβακάκη καθώς έχουν ανοικτούς λογαριασμούς μαζί του από την εποχή που εκείνος κρατούσε το τιμόνι της τράπεζας.

Έρχονται νέες καμπάνες σε κατασκευαστικές

Νέες καμπάνες σε κατασκευαστικές εταιρείες ετοιμάζεται να ρίξει η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Από το 2016 έχει ξεκινήσει ο εν λόγω έλεγχος και στο στόχαστρο έχουν βρεθεί 41 κατασκευαστικοί Όμιλοι, εκ των οποίων πολλοί ξένοι. Ως εκ τούτου μπαίνουν τέλος στα σενάρια ότι οι συνεννοήσεις στους διαγωνισμούς για τα μεγάλα δημόσια έργα γινόταν μόνο μεταξύ των ελληνικών εταιρειών και όπως επίσης ότι το «μάρμαρο» θα πλήρωναν μόνο αυτές.

Θα έχουμε Επιχειρηματία της Χρονιάς;

Πονοκέφαλος επικρατεί όπως μαθαίνω στην EY για το πώς και αν θα γίνει ο διαγωνισμός για τον «Επιχειρηματία της Χρονιάς». Ο λόγος δεν είναι άλλος από τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, ο οποίος είχε πάρει τον αντίστοιχο τίτλο για το 2015. Τρία χρόνια αργότερα είδαμε την κατάληξη, οπότε λογικό είναι στην ΕΥ να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο της αναβολής.

H Cosmote προκαλεί… ανασφάλεια

Έναν μικρό… πανικό έχει προκαλέσει στην ασφαλιστική αγορά η πλατφόρμα πώλησης ασφαλίσεων Cosmote Insurance, ενώ δεν έχει ξεκινήσει καλά καλά ουσιαστικά την λειτουργία της. Και αυτό γιατί η Cosmote έχει ένα έτοιμο πελατολόγιο, αναγνωρίσιμο brand και δυνατότητα συνδυασμένων προσφορών. Έτσι, όπως μαθαίνω, ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές και μεσίτες έχουν χάσει τον ύπνο τους γιατί θα χάσουν τους τζίρους τους. Δεν είναι τυχαία και η τοποθέτηση του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης εταιρείας μεσιτών ασφαλίσεων της Ελλάδας Γιάννη Χατζηθεοδοσίου κατά της κίνησης αυτής από την εταιρεία τηλεπικοινωνιών. Και ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η πλατφόρμα ηλεκτρονικών πληρωμών της Cosmote που βρίσκεται στα σκαριά.

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider