Δύο «πράσινα» αμοιβαία κεφάλαια φέρνει στην Ελλάδα η HSBC

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δύο «πράσινα» αμοιβαία κεφάλαια φέρνει στην Ελλάδα η HSBC

Δύο καινοτόμα αμοιβαία κεφάλαια φέρνει στην Ελλάδα η HSBC, τα οποία δεν στοχεύουν μόνο σε επικερδείς τοποθετήσεις, αλλά και σε θωράκιση των επενδυτών από το παγκόσμιο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

Το μετοχικό αμοιβαίο κεφάλαιο HSBC GIF Global Lower Carbon Equity Fund και το ομολογιακό HSBC GIF Global Lower Carbon Bond Fund συστήθηκαν πριν από έναν ακριβώς χρόνο και πλέον διατίθενται και στη χώρα μας προσφέροντας μια «εναλλακτική» επένδυση με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Οι επενδύσεις με περιβαλλοντική ευαισθησία είναι μια νέα τάση που διαρκώς ενισχύεται παγκοσμίως, καθώς οι επενδυτές συνειδητοποιούν τη σημασία της ενσωμάτωσης των αρχών των «βιώσιμων» επενδύσεων στο χαρτοφυλάκιό τους. Σε αυτό το πλαίσιο, τα νέα αμοιβαία κεφάλαια αποσκοπούν να περιορίσουν τον κίνδυνο που σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή. Χάρη στα αξιόπιστα και σύνθετα δεδομένα σχετικά με τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα, τα συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια έχουν μικρότερο ενεργειακό αποτύπωμα από τα αντίστοιχα αμοιβαία κεφάλαια αναφοράς.

«Η κλιματική αλλαγή δεν είναι απλώς ένα περιβαλλοντικό ζήτημα αλλά και ένα πραγματικό επενδυτικό θέμα, καθώς δημιουργεί τόσο κινδύνους όσο και επενδυτικές ευκαιρίες», δήλωσε σχετικά η κ. Σάντρα Καρλάιλ, επικεφαλής Υπεύθυνων Επενδύσεων της HSBC Global Asset Management με έδρα το Λονδίνο.

«Τα εν λόγω αμοιβαία κεφάλαια επιτρέπουν στους πελάτες να επενδύουν σε εταιρείες οι οποίες αξιολογούνται όχι μόνο σε παράγοντες που αφορούν την επιχειρηματική τους ανάπτυξη, αλλά και το ενεργειακό τους αποτύπωμα. Η επενδυτική μας προσέγγιση, η οποία εστιάζει στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, έχει σχεδιαστεί ώστε το χαρτοφυλάκιο των πελατών μας να είναι περισσότερο ‘ανθεκτικό’ απέναντι στους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής αλλά και να συνεισφέρει στη χρηματοδότηση της μετάβασης σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα», συμπλήρωσε.

«Οι ιδιώτες επενδυτές στην Ελλάδα συνειδητοποιούν πλέον τους επενδυτικούς κινδύνους που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή. Προκειμένου, λοιπόν, να ανταποκριθούμε σε αυτήν την αναδυόμενη ανάγκη, είμαστε οι πρώτοι που προσφέρουμε στην Ελλάδα αυτά τα δύο αμοιβαία κεφάλαια της HSBC Global Asset Management», δήλωσε ο κ. Στέλιος Πιρπινιάς, Επικεφαλής Retail Banking & Wealth Management και Marketing της HSBC Ελλάδας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider