Πώς το IRIS αλλάζει τον τρόπο που μεταφέρουμε χρήματα

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς το IRIS αλλάζει τον τρόπο που μεταφέρουμε χρήματα

Τα οφέλη της online υπηρεσίας πληρωμών IRIS που υποστηρίζεται και από τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες επισήμανε μιλώντας στο 5th Digital Banking Forum 2018, ο διευθυντής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Βασίλης Παναγιωτίδης.


Η υπηρεσία πληρωμών peer-to-peer μέσω κινητού τηλεφώνου εφαρμόζεται ήδη από τον περσινό Ιούνιο στη χώρα μας με την υποστήριξη της ΔΙΑΣ και προσφέρει ασφαλείς πληρωμές σε πραγματικό χρόνο, χωρίς αριθμούς λογαριασμού και IBAN.

Το μόνο που χρειάζεται, είναι ο χρήστης των εφαρμογών e-banking και mobile banking να κάνει εγγραφή στο IRIS μέσω της τράπεζάς του και αρκεί ένας αριθμός τηλεφώνου ή ένα email για να μεταφέρει χρήματα σε φίλους και γνωστούς του χωρίς ταλαιπωρία.

Η υπηρεσία IRIS, την οποία μπορούν να χρησιμοποιούν και εταιρείες και ελεύθεροι επαγγελματίες, εγκαινίασε μια νέα εποχή στα τραπεζικά εμβάσματα, καθώς ο συναλλασσόμενος δεν χρεώνετε για μεταφορές μεταξύ διαφορετικών τραπεζών, σε αντίθεση με τον παραδοσιακό τρόπο μεταφορών (έμβασμα στο γκισέ ή e-banking), στις οποίες υπάρχουν χρεώσεις.

Πώς θα ενεργοποιήσετε την υπηρεσία IRIS

Το μόνο που χρειάζεται είναι να κατεβάσει ο ενδιαφερόμενος την εφαρμογή (app) της τράπεζας που συνεργάζεται, οπότε θα εγγραφεί αυτόματα στην υπηρεσία IRIS.

Συγκεκριμένα, μέσω των εξής εφαρμογών για κάθε τράπεζα:

Για να στείλετε χρήματα:

Απαραίτητη προϋπόθεση ο συναλλασσόμενος να είναι να είναι εγγεγραμμένος χρήστης στην υπηρεσία IRIS. Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής για κάθε τράπεζα, θα επιλέξει επιλέγετε τον γνωστό του πρόσωπο που επιθυμεί να στείλει τα χρήματα από τον τηλεφωνικό του κατάλογο. Σημειώνεται ότι για τις μεταφορές μέσω IRIS υπάρχει ανώτατο ημερήσιο όριο 500 ευρώ.

Για να λάβετε χρήματα:

Επίσης θα πρέπει ο συναλλασσόμενος να έχει γραφτεί στο IRIS. Μόλις του μεταφερθούν τα χρήματα, λαμβάνει γραπτό μήνυμα στο κινητό του (SMS) που τον ενημερώνει για το ποσό και τον αποστολέα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider