Οδηγίες από την Εθνική Τράπεζα για τις επιταγές των επιχειρήσεων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οδηγίες από την Εθνική Τράπεζα για τις επιταγές των επιχειρήσεων
Η Εθνική Τράπεζα διευκρινίζει πως θα πραγματοποιηθεί η αναστολή για 75 ημέρες των προθεσμιών λήξης, εμφάνισης και πληρωμής επιταγών, συναλλαγματικών και γραμματίων.

Η Εθνική Τράπεζα διευκρινίζει πως θα πραγματοποιηθεί η αναστολή για 75 ημέρες των προθεσμιών λήξης, εμφάνισης και πληρωμής επιταγών, συναλλαγματικών και γραμματίων με διαταγή πληρωμής από 31 Μαρτίου μέχρι και 31 Μαΐου που προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ανακοινώθηκε.

Συγκεκριμένα, οι πελάτες της Εθνικής μπορούν έως τις 7/4 μέσω των καταστημάτων της τράπεζας ή μέσω Internet Banking να δηλώσουν τις επιταγές που επιθυμούν να ανασταλούν. Βασική προϋπόθεση είναι η ενδιαφερόμενη επιχείρηση να εμπίπτει στην από 20/3/20 ΠΝΠ.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει το συγκεκριμένο μέτρο διευκόλυνσης επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τις μεταχρονολογημένες επιταγές με τη μετάθεση πληρωμής κατά 75 ημέρες, ενώ θα προσφερθούν στους εκδότες επιταγών εγγυήσεις για να λάβουν χρηματοδότηση κεφαλαίου κίνησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider