Χωρίς PIN οι αγορές έως 50 ευρώ από σήμερα

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χωρίς PIN οι αγορές έως 50 ευρώ από σήμερα
Όλες οι τράπεζες έχουν απευθύνει έκκληση προς τους πελάτες τους να αξιοποιούν τα εναλλακτικά δίκτυα για τις συναλλαγές τους.

Διπλασιάζεται από σήμερα το όριο των ανέπαφων συναλλαγών, από 25 ευρώ σε 50 ευρώ ανά συναλλαγή σε όλα τα τερματικά (POS) της χώρας.

Οι τράπεζες προχώρησαν σε αυτό το έκτακτο μέτρο, το οποίο θα ισχύει έως το τέλος Μαΐου, σε μια προσπάθεια προστασίας των συναλλασσόμενων από τον κορονοϊό, μέσω της ελαχιστοποίησης της επαφής με τα τερματικά.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για τις συναλλαγές σε καταστήματα τροφίμων, πρατήρια καυσίμων και φαρμακεία, προκύπτει ότι το 80% των συναλλαγών που γίνονται καθημερινά δεν ξεπερνούν τα 50 ευρώ, συνεπώς το μέτρο αναμένεται να «λύσει τα χέρια» των καταναλωτών.

Περιορίζονται οι συναλλαγές στα καταστήματα

Σε απάντηση της πανδημίας που εξαπλώνεται και στη χώρα μας, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών έχει δρομολογήσει μέτρα με στόχο την προστασία των καταναλωτών αλλά και των εργαζομένων στο δίκτυο των τραπεζών.

Για τον λόγο αυτό, οι συναλλαγές στα καταστήματα έχουν περιοριστεί, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις αναλήψεις/καταθέσεις έως 400 ευρώ που πλέον πραγματοποιούνται αποκλειστικά στα ΑΤΜ όλων των τραπεζών.

Όλες οι τράπεζες έχουν απευθύνει έκκληση προς τους πελάτες τους να αξιοποιούν τα εναλλακτικά δίκτυα για τις συναλλαγές τους, όπως είναι το internet banking και το mobile banking και ήδη παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση τις αιτήσεις εγγραφής σε αυτές τις υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider