Νέα Αμοιβαία Κεφάλαια Εισοδήματος προσφέρει η HSBC

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα Αμοιβαία Κεφάλαια Εισοδήματος προσφέρει η HSBC
Τα Αμοιβαία Κεφάλαια Εισοδήματος της HSBC δίνουν τη δυνατότητα στους επενδυτές να εισπράττουν εισόδημα σε μετρητά απευθείας στο λογαριασμό τους και αποσκοπούν στην επίτευξη υψηλής μερισματικής απόδοσης.

Νέα Αμοιβαία Κεφάλαια Εισοδήματος από κορυφαίους επενδυτικούς οίκους προσφέρει η HSBC, παρουσιάζοντας την «επένδυση του παρόντος», κατάλληλη για την τρέχουσα περίοδο χαμηλών επιτοκίων και επιβράδυνσης των ρυθμών ανάπτυξης της διεθνούς οικονομίας.

Τα Αμοιβαία Κεφάλαια Εισοδήματος της HSBC δίνουν τη δυνατότητα στους επενδυτές να εισπράττουν εισόδημα σε μετρητά απευθείας στο λογαριασμό τους, είναι συνολικά 14 προϊόντα, ενώ έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην ελληνική αγορά τους τελευταίους 14 μήνες.

Τι προσφέρουν τα Αμοιβαία Κεφάλαια Εισοδήματος

Τα επενδυτικά προϊόντα επενδύουν σε όλες τις μεγάλες αγορές, αποσκοπούν στην επίτευξη υψηλής μερισματικής απόδοσης, ενώ διατίθενται σε τέσσερα νομίσματα: ευρώ, λίρα Αγγλίας, αμερικανικό δολάριο και αυστραλιανό δολάριο. Ανάλογα με την επιλογή του προϊόντος, το μέρισμα διανέμεται ανά μήνα ή τρίμηνο, ενώ στόχος τους είναι ένα επιτόκιο της τάξης του 2-5%.

Τα Αμοιβαία Κεφάλαια Εισοδήματος προσφέρουν πολλές επιλογές και μεγάλη διασπορά, καθώς καλύπτουν πολλές κατηγορίες επενδύσεων, όπως μετοχές, ομόλογα, εμπορεύματα σε πολλές γεωγραφικές περιοχές (Αμερική, Ευρώπη, Ασία).

Το ελάχιστο ποσό της επένδυσης είναι 3.000 ευρώ, ενώ, όπως εξηγούν στελέχη της HSBC, ένας ικανοποιητικός χρονικός ορίζοντας της επένδυσης, ικανός να αποφέρει κέρδη, είναι τα 3-5 χρόνια.

Ποια είναι τα Αμοιβαία Κεφάλαια Εισοδήματος

Τα 14 προϊόντα που προσφέρονται έχουν ως εξής:

- BlackRock European Equity Income (σε ευρώ)

- BlackRock Global Equity Income (σε ευρώ)

- BlackRock Global Equity Income (σε δολάριο)

- BlackRock Emerging Markets Equity Income (σε δολάριο)

- Pimco Income (σε ευρώ)

- Pimco Income (σε δολάριο)

- JP Morgan Asset Management Global Income Fund (σε ευρώ)

- JP Morgan Asset Management Global Income Fund (σε δολάριο)

- Schroder Global Credit Income Fund (σε ευρώ)

- Schroder Global Credit Income Fund (σε δολάριο)

- Schroder Global Credit Income Fund (σε δολάριο Αυστραλίας)

- Schroder Global Credit Income Fund (σε στερλίνα)

- Schroder Emerging Multi Asset Income (σε ευρώ)

- Schroder Emerging Multi Asset Income (σε δολάριο)

Στελέχη της HSBC επιβεβαίωσαν πως υπάρχει αποδοχή και ζήτηση για τα νέα Αμοιβαία Κεφάλαια Εισοδήματος που προσφέρει ο όμιλος.

Πιρπινιάς: Είσπραξη εισοδήματος και υπεραξίας

«Διανύουμε μια περίοδο χαμηλών επιτοκίων και αυτό αναπόφευκτα περιορίζει τα εισοδήματα που προέρχονται από τόκους καταθέσεων και ομόλογα. Σε αυτό το περιβάλλον, κατανοούμε την ανάγκη των πελατών μας να διασφαλίσουν επιπλέον εισόδημα από τις επενδύσεις τους και για αυτό προσφέρουμε τα συγκεκριμένα αμοιβαία κεφάλαια», δήλωσε ο Στέλιος Πιρπινιάς, Επικεφαλής του τομέα Retail Banking & Wealth Management και Marketing της HSBC Ελλάδας, παρουσιάζοντας τα νέα Αμοιβαία Κεφάλαια Εισοδήματος.

«Οι πελάτες μας μπορούν να επιλέξουν εκείνα τα αμοιβαία κεφάλαια που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες και τον χρονικό τους ορίζοντα, έχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα είσπραξης εισοδήματος και ενδεχομένως υπεραξίας», εξήγησε ο κ. Πιρπινιάς.

Σε τροχιά επιστροφής στην κανονικότητα η Ελλάδα

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τα στελέχη της HSBC αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα έχει εισέλθει σε τροχιά επιστροφής στην κανονικότητα, γεγονός το οποίο αντανακλάται στις πρόσφατες αναβαθμίσεις των αξιολογήσεων των ελληνικών κρατικών ομολόγων και των τραπεζών, στις ιστορικά χαμηλές αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, καθώς και στη σταδιακή αύξηση των καταθέσεων των νοικοκυριών.

Σε καλύτερη θέση οι ελληνικές τράπεζες τα επόμενα 3 χρόνια

Ερωτηθείς για τον «Ηρακλή», το σχέδιο μείωσης των κόκκινων δανείων των ελληνικών τραπεζών, ο Γενικός Διευθυντής της HSBC Ελλάδος, Peter Yeates, έκανε λόγο για ένα «θετικό βήμα», το οποίο μπορεί να βοηθήσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και να το οδηγήσει σε πολύ καλύτερη θέση «μέσα στα επόμενα τρία χρόνια».

Ωστόσο, όπως εξήγησε, όλα θα εξαρτηθούν από τον βαθμό εκτέλεσης και υλοποίησης του σχεδίου «Ηρακλής» από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider