Μια τράπεζα στο… κινητό τους έχουν οι χρήστες των mobile apps, οι οποίοι θα μπορούν να εκτελούν τις βασικές τραπεζικές τους εργασίες όπου και αν βρεθούν τις ημέρες του Πάσχα. 

Τον τελευταίο καιρό, οι ελληνικές τράπεζες έχουν επενδύσει σημαντικά στις νέες τεχνολογίες ανανεώνοντας τις εφαρμογές τους για κινητά και laptop, στοχεύοντας στη νέα γενιά πελατών που «τα κάνουν όλα» από το smartphone τους.

Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει την υπηρεσία i-bank Mobile Banking, η Eurobank το EUROBANK MOBILE APP, η Aplha Bank την εφαρμογή Alpha Mobile Banking και η Τράπεζα Πειραιώς το winbank mobile banking App.

Νέες δυνατότητες, όπως η σύνδεση με δακτυλικό αποτύπωμα ή τετραψήφιο pin και η μεταφορά χρημάτων μέσω τηλεφώνου ή facebook έρχονται αναβαθμίσουν την εμπειρία του χρήστη «κερδίζοντας» σε δύο επίπεδα: την ευκολία χρήσης και την ασφάλεια.

Σύνδεση με PIN ή δακτυλικό αποτύπωμα

Τα ανανεωμένα mobile apps των τραπεζών έχουν κάνει «άλματα» στην ευκολία χρήσης. Βασική αναβάθμιση της υπηρεσίας αποτελεί η δυνατότητα σύνδεσης με την πληκτρολόγηση τετραψήφιου PIN από το κινητό, ώστε να μην χρειάζεται ο χρήστης να εισάγει το username και τον κωδικό χρήσης του e-banking, όπως ίσχυε μέχρι πρόσφατα.

Ακόμη πιο πρωτοποριακή είναι η χρήση του δακτυλικού αποτυπώματος (fingerprint) από τις συσκευές που διαθέτουν σαρωτή, για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια σύνδεσης, καθώς και η αναγνώριση προσώπου (face recognition).

Ενημέρωση παντού και πάντα

Οι χρήστες των mobile apps μπορούν να διαχειρίζονται τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, τις κάρτες τους και τα δάνειά τους μέσα από μία μόνο εφαρμογή, εύκολα και γρήγορα.

Επίσης, μπορούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους προς τις ΔΕΚΟ, το Δημόσιο και άλλους λογαριασμούς. Κάποιες τράπεζες, μάλιστα, προσφέρουν τη δυνατότητα σάρωσης του barcode του λογαριασμού για την άμεση αποπληρωμή του μέσω της εφαρμογής.

Τέλος, μπορούν να εντοπίζουν το πλησιέστερο κατάστημα ή ATM όπου και αν βρίσκονται, καθώς και να επικοινωνούν άμεσα με κάποιον αντιπρόσωπο της τράπεζας.

Στείλτε λεφτά στους φίλους σας

Ιδιαίτερα εύχρηστη είναι η υπηρεσία μεταφορών πίστωσης μέσω κινητού τηλεφώνου (IRIS) που αξιοποιούν όλες οι τράπεζες. Οι χρήστες του mobile banking μπορούν να μεταφέρουν χρήματα σε φίλους τους.

Το σημαντικό «ατού» αυτής της υπηρεσίας είναι ότι η μεταφορά των χρημάτων (έως 500 ευρώ) γίνεται δωρεάν για τρεις από τις τέσσερις τράπεζες, σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα.

Ταυτόχρονα, με την εφαρμογή λεφτά στο λεπτό, οι πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς μπορούν να στέλνουν χρήματα σε κάποιον τρίτο, άμεσα και χωρίς κόστος, ή να κάνουν οι ίδιοι ανάληψη μετρητών από το ΑΤΜ, χωρίς κάρτα ανάληψη. Ο παραλήπτης δεν χρειάζεται να είναι πελάτης της τράπεζας.