Capital Controls: Δεν έρχεται άρση, ούτε χαλάρωση

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Capital Controls: Δεν έρχεται άρση, ούτε χαλάρωση
«Αποφασίστηκε να μην γίνει κάποια αλλαγή προς το παρόν», επιβεβαιώνει στο insider.gr υψηλόβαθμη τραπεζική πηγή, ενώ δεν αποφασίστηκε άρση ή χαλάρωση ούτε για το άμεσο μέλλον.

Να μην προχωρήσει η άρση των capital controls αποφάσισαν Τράπεζα της Ελλάδος και τραπεζίτες στη σύσκεψη που είχαν σήμερα το μεσημέρι με θέμα την ενδεχόμενη άρση των περιορισμών στις κινήσεις κεφαλαίων.

Αυτό που έθεσε στο τραπέζι η κεντρική τράπεζα ήταν κατά πόσο ενδείκνυται στην παρούσα φάση η κατάργηση των περιορισμών, ουσιαστικά στη μεταφορά κεφαλαίων προς το εξωτερικό. Σήμερα υφίσταται όριο 4.000 ευρώ το δίμηνο για μεταφορές στο εξωτερικό και στόχος της ΤτΕ ήταν να «διερευνήσει» κατά πόσο είναι εφικτή μια χαλάρωση ή ακόμη και άρση το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές του insider.gr.

«Αποφασίστηκε να μην γίνει κάποια αλλαγή προς το παρόν», επιβεβαιώνει υψηλόβαθμη τραπεζική πηγή με γνώση των συνομιλιών, διευκρινίζοντας ότι δεν αποφασίστηκε ούτε κάποια άρση ή χαλάρωση στο μέλλον. Οι τραπεζίτες απεύχονται τις απότομες κινήσεις και ζητούν να συνεχιστεί η άρση των περιορισμών σταδιακά -όπως, δηλαδή, γινόταν έως τώρα.

Έντονος προβληματισμός για τον νέο Νόμο Κατσέλη

Τους έντονους προβληματισμούς τους έθεσαν οι διοικήσεις των συστημικών τραπεζών και της Attica Bank στον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, όσον αφορά στο πλαίσιο προστασίας που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Όπως έχει αναφέρει το insider.gr, το ζήτημα αυτό έχει πυροδοτήσει έντονες συγκρούσεις στο κυβερνητικό επιτελείο, καθώς ασκούνται ισχυρές πιέσεις για «ιδιαίτερα ευνοϊκό πλαίσιο» εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

«Κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με καταστροφή για τις τράπεζες», δηλώνει η ίδια τραπεζική πηγή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider