Τράπεζα Πειραιώς: Νέο, ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα για τους εργαζομένους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τράπεζα Πειραιώς: Νέο, ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα για τους εργαζομένους
Το νέο πρόγραμμα απευθύνεται σε όλο το προσωπικό της Τράπεζας Πειραιώς, με ίδιους όρους για όλους τους εργαζομένους.

Ένα νέο, ενιαίο ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα προσφέρει στους εργαζομένους της η Τράπεζα Πειραιώς.

Όπως προκύπτει από σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς, το νέο πρόγραμμα απευθύνεται σε όλο το προσωπικό της Τράπεζας, με ίδιους όρους για όλους τους εργαζομένους.

Με το ενιαίο πρόγραμμα, που θα τεθεί σε ισχύ από 01/01/2019, θα έχουν πλέον όλοι οι εργαζόμενοι τη δυνατότητα αποταμίευσης ενός σημαντικού εφάπαξ ποσού μέχρι τη συνταξιοδότησή τους.

Με αφορμή το νέο πρόγραμμα, ο Διευθύνων Σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου, δήλωσε: «Σκοπός της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς είναι να δημιουργήσει για όλους τους εργαζόμενους στον Οργανισμό ένα σταθερό εργασιακό πλαίσιο, με βάση τις Αρχές της Υπευθυνότητας, της Αξιοκρατίας και της Διαφάνειας, διαμορφώνοντας έτσι συνθήκες σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος, το οποίο προάγει την ανοικτή επικοινωνία, την αποτελεσματικότητα και την προσωπική ανάπτυξη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τώρα λειτουργούσαν 9 ομαδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα που κάλυπταν μόλις το 40% των εργαζομένων, με συνέπεια να υπάρχει ανομοιογένεια και πολυπλοκότητα. Μέσα στο επόμενο διάστημα, οι εργαζόμενοι θα ενημερωθούν για τα ατομικά ποσά που δικαιούνται μετά τη διακοπή των προγραμμάτων καθώς και τη διαδικασία καταβολής.

Ο σχεδιασμός του ενιαίου συνταξιοδοτικού σχήματος θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018 και θα αποσκοπεί στο μέγιστο δυνατό όφελος για όλους τους εργαζόμενους και την βέλτιστη αποδοτικότητα του προγράμματος ενώ διασφαλίζεται διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων. Το νέο πρόγραμμα είναι καθορισμένης εισφοράς, με καταβολή εισφορών της Τράπεζας για όλους τους εργαζομένους και δυνατότητα καταβολής έκτακτων εισφορών. Η συμμετοχή των εργαζομένων είναι εθελοντική, ενώ το νέο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα προσωποποιημένης πληροφόρησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider