Ένας πωλητής αυτοκινήτων συνιστά προσοχή σε αυτά τα 3 κόλπα

αυτοκίνητο

Αν προσέξετε αυτά τα 3 κόλπα δεν θα ξοδέψετε μια... περιουσία στο αυτοκίνητο σας.

Καθώς η  αγορά ενός αυτοκινήτου συνηθίζει να... κοστίζει ακριβά, καλό είναι ο υποψήφιος αγοραστής να ψάχνει αρκετά, με στόχο να εντοπίσει το μοντέλο που επιθυμεί, με μια ικανοποιητική, ταυτόχρονα, τιμή.

Όπως δήλωσε στο Marketwatch ο πρώην πωλητή αυτοκινήτων Ντέιβιντ Γουέλιβερ, για να αποφύγει κανείς να ξοδέψει μια «περιουσία» πρέπει να προσέξει και να μην πέσει στις τρεις «παγίδες» των πωλητών.

Ποια είναι όμως τα 3 «κόλπα» που χρησιμοποιούν για να πείσουν τον αγοραστή;

Προτείνουν αυτοκίνητα που τους αποφέρουν μεγαλύτερο κέρδος

Προτείνουν αυτοκίνητα που τους αποφέρουν μεγαλύτερο κέρδος

Είναι σημαντικό να ξέρει κανείς τι αυτοκίνητο θέλει να αγοράσει, πριν επισκεφτεί κάποια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, γιατί μετά θα είναι «στο έλεος του πωλητή» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο πρώην πωλητής Ντέιβιντ Γουέλιβερ.

«Σκέψου τι προτεραιότητες έχεις και προσπάθησε να έχεις καταλήξει στη μάρκα και το μοντέλο αυτοκινήτου που θέλεις να αγοράσεις. Να έχεις υπολογίσει πόσα θέλεις αλλά και μέχρι πόσα μπορείς να ξοδέψεις, τόσο για την αγορά, όσο και για τη συντήρησή του. Να είσαι σίγουρος ότι σχεδόν πάντα θα καταλήξεις να πληρώνεις περισσότερα από όσο αναγράφεται στον κατάλογο».

 

Σου αποσπούν την προσοχή από την τελική τιμή

Σου αποσπούν την προσοχή από την τελική τιμή

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν όσοι αγοράζουν αυτοκίνητο για πρώτη φορά είναι ότι ξοδεύουν περισσότερα από όσα υπολογίζουν, δηλώνει ο Ντέιβιντ Γουέλιβερ.

Μάλιστα, τονίζει πως αυτό γίνεται γιατί «ο πωλητής σε κάνει να επικεντρωθείς στη μηνιαία δόση και όχι στο τελικό ποσό χρημάτων που θα κληθείς να πληρώσεις».

Σου «πουλάνε» πρόσθετα αξεσουάρ που δεν σου είναι απαραίτητα

Σου «πουλάνε» πρόσθετα αξεσουάρ που δεν σου είναι απαραίτητα

«Η πώληση δεν σταματά μόλις καταλήξεις στο μοντέλο που θα αγοράσεις» σχολιάζει ο Γουέλιβερ. «Κατά την ολοκλήρωση της πώλησης, ο πωλητής θα προσπαθήσει να σε πείσει και για ένα σύνολο πρόσθετων χαρακτηριστικών, από εγγύηση βαφής μέχρι διακοσμητικές λεπτομέρειες», τονίζει.

BEST OF INTERNET

ΑΡΧΙΚΗ