REAL LIFE WORKING GIRL

Πώς θα κάνετε εύκολη την επιστροφή στη δουλειά μετά την εγκυμοσύνη


17 Ιουλίου 2019

the-honest-company-r8q_2nr9rbg-unsplash.jpg

Όταν μια γυναίκα επιστρέφει στη δουλειά μετά την εγκυμοσύνη είναι μια σημαντική μετάβαση που μπορεί να γίνει αρκετά δύσκολη για πολλές νέες μητέρες. Έτσι λοιπόν παρακάτω θα δείτε μερικές συμβουλές, ώστε αυτή η αλλαγή να γίνει με ομαλό τρόπο και να μην σας επηρεάσει αρνητικά.

Διαβάστε εδώ: Πώς μπορούμε να εργαστούμε σε ένα περιβάλλον με αρνητική ενέργεια 

Είτε εργάζεστε στο σπίτι είτε εκτός, πρέπει να αρχίσετε να οργανώνεστε αρκετά πιο νωρίς για τη μετάβαση στο χώρο εργασίας. Μην το αφήσετε τελευταία στιγμή. Καλό είναι να ρυθμίσετε όλα τα διαδικαστικά όσο πιο σύντομα μπορείτε. Για παράδειγμα να δείτε ποιος θα αναλάβει τη φροντίδα του παιδιού σας, όταν εσείς θα δουλεύετε και αν έχετε κάποιον να σας βοηθάει με τις δουλειές του σπιτιού.

Πάρτε την άδεια μητρότητας. Ακόμα και αν δεν μπορείτε να πάρετε μακροχρόνια άδεια μητρότητας, τουλάχιστον πρέπει να έχετε κάποιες μέρες για να μείνετε σπίτι. Χρειάζεται χρόνος για να εστιάσετε στην οικογένειά σας και στον εαυτό σας. Έχοντας στη διάθεση σας κάποιο διάστημα μακριά από την εργασία, θα σας επιτρέψει να ανακάμψετε από τη γέννηση, να δεθείτε με το μωρό σας και να γυρίσετε πίσω στη δουλειά πιο οργανωμένες. Ακόμα και εσείς που εργάζεστε από το σπίτι, καλό είναι να σταματήσετε να δουλεύετε για μερικές μέρες.

Διαβάστε εδώ: Τι να κάνετε εάν φτάσετε με καθυστέρηση σε μια συνέντευξη για δουλειά

Μήπως ήρθε η ώρα να οργανωθείτε καλύτερα; Η σκέψη σας, ιδίως τον πρώτο καιρό, θα πηγαίνει συνέχεια στο μωρό σας. Όταν λοιπόν, γυρίσετε στη δουλειά σας, υπάρχει η περίπτωση να ξεχνάτε και να μη μπορείτε να λειτουργήσετε στο 100 τοις 100. Καλό είναι να βρείτε έναν τρόπο που να λειτουργεί, ώστε να σημειώνετε τις υποχρεώσεις σας. Αυτός μπορεί να είναι ένα παλιομοδίτικο ημερολόγιο ή ένα Blackberry, δεν έχει σημασία, αρκεί να σας εξυπηρετεί.

Αν γνωρίζετε από νωρίς ότι με το που γυρίσετε στη δουλειά, θα αναλάβετε ένα καινούριο πρόγραμμα, τότε αρχίστε την έρευνα πριν την επιστροφή σας. Αυτή η τακτική θα κάνει πιο ομαλή τη μετάβαση σας στο χώρο εργασίας και δεν θα σας πέσουν όλα μαζεμένα.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.