REAL LIFE WORKING GIRL

6 τρόποι για να αλλάξετε επαγγελματική σταδιοδρομία μετά τα 40


10 Ιουλίου 2019

marten-bjork-angrwtkxjlk-unsplash.jpg

Οι μεταγενέστερες αλλαγές στην καριέρα είναι μια δύσκολη υπόθεση, κυρίως επειδή στα 40 σας μπορεί να είναι δύσκολο να αποκτήσετε νέα προσόντα και την εμπειρία που χρειάζεστε. Όμως επειδή τίποτα δεν είναι αδύνατον,παρακάτω θα δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε καριέρα  μετά από 40 .

Διαβάστε εδώ: Πώς μπορούμε να εργαστούμε σε ένα περιβάλλον με αρνητική ενέργεια 

Η επιχειρηματικότητα μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Ξεκινώντας τη δική σας επιχείρηση είναι μια από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε μετά από 40. Μπορείτε να βρείτε ακριβώς το σωστό είδος της επιχείρησης που θα σας κάνει ευτυχισμένους και να θέσετε στόχους για να πετύχετε.

Μη φανταστείτε ότι η εμπειρία σας δεν μετράει.

Ακόμα κι αν προσπαθείτε να εισέλθετε σε μια νέα καριέρα, δεν πρέπει να υποθέσετε ότι είστε αρχάριοι. Έχετε χρόνια εμπειρίας ως επαγγελματίας. Η ηλικία και η ωριμότητα σας είναι τεράστια περιουσιακά στοιχεία που θα λειτουργούν σε οποιοδήποτε τομέα. Όποια και αν είναι η εργασία για την οποία υποβάλλετε αίτηση, θα πρέπει να εστιάσετε στο είδος των δεξιοτήτων που έχετε κερδίσει με τα χρόνια.

Διαβάστε εδώ: Τι να κάνετε εάν φτάσετε με καθυστέρηση σε μια συνέντευξη για δουλειά

Αποκτήστε προσόντα και εμπειρία.

Ως εργαζόμενοι μεγαλύτερης ηλικίας, έχετε τη νοημοσύνη και την ωριμότητα για να κάνετε περισσότερα πράγματα.

Χρησιμοποιήστε τις υπάρχουσες επαφές σας.

Ακριβώς επειδή μετακινείστε σε ένα εντελώς νέο πεδίο δεν σημαίνει ότι δεν γνωρίζετε κανέναν. Οι υπάρχουσες επαφές σας θα μπορούσαν να έχουν διασυνδέσεις στο πεδίο που σας ενδιαφέρει. Εφόσον σας γνωρίζουν προσωπικά, θα μπορούσαν να σας δώσουν μια καλή συμβουλή.

Καταλάβετε ότι μπορεί να υπάρχουν δυσκολίες.

Μια νέα επιλογή σταδιοδρομίας που φαίνεται τέλεια, μπορεί να είναι ακατάλληλη για λόγους που δεν γνωρίζετε.

Μπορεί να χρειαστείτε να επισκεφτείτε μια ψυχολόγο

Η αλλαγή σταδιοδρομίας μπορεί να είναι τρομακτική. Θα ήταν καλή ιδέα να συζητήσετε την απόφασή σας με έναν θεραπευτή για να μάθετε μερικούς μηχανισμούς αντιμετώπισης.

Δεν είναι ποτέ αργά για να ξεκινήσετε μια νέα σταδιοδρομία. Η οικοδόμηση μιας καριέρας μετά από 40 έτη μπορεί να είναι ακόμα πιο επιτυχημένη από ό, τι στη δεκαετία του '20, καθώς σήμερα μπορεί να έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να μάθετε και να κάνετε τα πράγματα που σας αρέσουν.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.