REAL LIFE WORKING GIRL

Τι να κάνετε εάν υπάρχει εχθρικό κλίμα στη δουλειά


30 Ιανουαρίου 2019

design-desk-display-313690.jpg

Ένα φιλικό εργασιακό περιβάλλον βοηθά την καλή συνεργασία και ευνοεί την αποδοτικότητα. Τι γίνεται όμως όταν δεν υπάρχει αυτό; Τότε επικρατεί ένα κλίμα ανταγωνισμού και μνησικακίας. Είναι δύσκολο την ώρα που τρέχετε για να προλάβετε τις αμέτρητες υποχρεώσεις που σας γεμίζουν στρες,  να έχετε  να αντιμετωπίσετε και ένα εχθρικό κλίμα στη δουλειά.

Για να μην ταλαιπωρείστε ανάμεσα στην παραίτηση ή στη ψυχική κατάρρευση δείτε παρακάτω μερικές γενικές συμβουλές.

Να είστε προετοιμασμένοι. Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα είναι ευθέως. Προσπαθήστε να διαχειριστείτε το θυμό σας, καθώς η ένταση δεν θα ωφελήσει σε τίποτα και δείτε τα πράγματα πιο ψύχραιμα.

Διαβάστε εδώ: Πώς μπορούμε να εργαστούμε σε ένα περιβάλλον με αρνητική ενέργεια

Μιλήστε. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να βρείτε το θάρρος και να μιλήσετε για το πρόβλημα σας. Εξήγηστε στο άτομο που σας ενοχλεί πώς νιώθετε και ζητήστε του να σταματήσει τη συγκεκριμένη συμπεριφορά. Μπορεί να εκπλαγείτε μιλώντας μαζί του, καθώς να σας αποκαλύψει πως όλο αυτό είναι μια μεγάλη παρεξήγηση ή ακόμα πως και ο ίδιος βιώνει παρόμοια συναισθήματα.

Διαβάστε εδώ: Με μισεί το αφεντικό μου: Τι να κάνω;

Ας κυριαρχήσει η λογική. Δεν υπάρχει λόγος να οξύνετε τα πνεύματα. Είναι δύσκολο αν νιώθετε αδικημένοι την ώρα εκείνη, να μείνετε άπραγοι. Όμως, όσο και αν μπαίνετε στον πειρασμό να ανταποδώσετε την κακή συμπεριφορά του συναδέλφου σας, αυτό μόνο σε κακό θα σας βγει. Δοκίμαστε να είστε ευγενικοί και να ελέγξετε τα συναισθήματα σας.

Αν δεν υπάρχει καμία αλλαγή και το πρόβλημα συνεχίζεται τότε μπορείτε να αλλάξετε τμήμα ή δουλειά ή να βρείτε έναν τρόπο να συμβιώνετε με το συνάδελφό σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.