REAL LIFE WORKING GIRL

Οι καλύτεροι τρόποι για να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας και την καριέρα σας


23 Ιανουαρίου 2019

nicole-honeywill-568366-unsplash.jpg

Η απόκτηση αυτοπεποίθηση δεν είναι κάτι που συμβαίνει μέσα σε μια νύχτα. Όμως εάν θέλετε να πετύχετε στον επαγγελματικό τομέα πρέπει πιστεύετε στον εαυτό σας και να νιώθετε δυνατές. Τι μπορείτε να κάνετε; Απλά συνεχίστε την ανάγνωση.

Υπάρχουν τόσες πολλές ισχυρές και εμπνευσμένες γυναίκες που κάνουν απίστευτη πρόοδο στον κόσμο σήμερα. Κάντε την έρευνά σας και βρείτε μερικές από αυτές τις γυναίκες και στη συνέχεια διαβάστε την αυτοβιογραφία τους αν έχουν, μάθετε όλα όσα μπορείτε για το πώς έφτασαν στην κορυφή και εξετάστε τι έκαναν για να εμπνεύσουν τον κόσμο. Αυτή η έρευνα μπορεί να σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε ότι και εκείνες ήταν κάποτε όπως εσείς. Όλοι πρέπει να ξεκινήσουμε από κάπου και ο μόνος τρόπος είναι να το θέλουμε πραγματικά.

Διαβάστε εδώ: Πώς μπορούμε να εργαστούμε σε ένα περιβάλλον με αρνητική ενέργεια

Καταγράψτε τους στόχους σας. Είμαστε όλοι πολύ απασχολημένοι, τόσο απασχολημένοι που μερικές φορές να ξεχνάμε πού πηγαίνουμε. Η γνώση των τελικών στόχων σας βοηθάει να είστε αφοσιωμένοι σε αυτό που θέλετε να πετύχετε. Γράψτε μια λίστα μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων στόχων, έτσι ώστε να αποκτήσετε την απαραίτητη αυτοπεποίθηση και να μπορέσετε να συνεχίσετε μέχρι να φτάσετε εκεί που θέλετε.

Διαβάστε εδώ: Με μισεί το αφεντικό μου: Τι να κάνω;

 Αλλάξτε τον τρόπο που ντύνεστε. Φανταστείτε ποιο ρούχο σας εμπνέει περισσότερη αυτοπεποίθηση και φορέστε το στο γραφείο. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Πειραματικής Κοινωνικής Ψυχολογίας  συμπέρανε πως τα άτομα που φορούσαν λευκά παλτά και σκέφτηκαν ότι ήταν γιατροί απάντησαν πιο σωστά σε ερωτήσεις από ό,τι εκείνα που φορούσαν τα ίδια παλτά και σκεφτόντουσαν ότι ήταν καλλιτέχνες.

Προσποιηθείτε μέχρι να πετύχετε αυτό που θέλετε. Ο Cuddy είναι ένας κοινωνικός ψυχολόγος που δείχνει πώς εάν συμπεριφερόμαστε σα να έχουμε κατακτήσει το στόχο μας ακόμα και εάν δεν το έχουμε κάνει, μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα τεστοστερόνης και κορτιζόλης στον εγκέφαλο και αυτό αυξάνει τις πιθανότητες να πετύχουμε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.