REAL LIFE WORKING GIRL

Μικρά μυστικά για να εντυπωσιάσετε το αφεντικό σας


14 Νοεμβρίου 2018

rawpixel-274860-unsplash.jpg

Το κάθε επάγγελμα είναι διαφορετικό όμως τα περισσότερα αφεντικά αναζητούν από τους υπαλλήλους τους σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά. Αν λοιπόν έχετε σκοπό να εντυπωσιάσετε το αφεντικό σας, αποκτήστε τα παρακάτω γνωρίσματα.

Να είστε παραγωγικοί. Όταν φέρνετε εις πέρας όλα τα καθήκοντα που σας έχουν αναθέσει, είναι ένας σίγουρος τρόπος για να εντυπωσιάσετε το αφεντικό σας και να του αποδείξετε ότι είστε πολύτιμοι για την εταιρία.

Να είστε συνεπείς. Η συνέπεια είναι το κλειδί για να διακριθείτε σε όποιο επάγγελμα και αν κάνετε. Δεν υπάρχει εργοδότης που να μην εκτιμάει όσους εργαζόμενους είναι συνεπείς στη δουλειά τους.

Να είστε πολυμήχανοι. Αποδείξτε ότι μπορείτε να βρείτε λύσεις σχεδόν για τα πάντα. Προσπαθήστε να είστε διορατικοί και να έχετε έξυπνες ιδέες. Βάλτε σκοπό την επίτευξη των στόχων σας και κινηθείτε με βάση αυτή.

Διαβάστε εδώ: Πώς θα αυξήσετε την παραγωγικότητά σας στη δουλειά

Να λέτε τη γνώμη σας. Αν κάτι σας δυσαρεστεί ή σας μπερδεύει μη διστάσετε να το εκφράσετε στον προϊστάμενο σας και στους συναδέλφους σας. Όλοι εκτιμούν τα επικοινωνιακά άτομα, εξάλλου ο πιο υγιής τρόπος για να έχετε υποστήριξη είναι την ζητήσετε.

Πάρτε πρωτοβουλίες. Αν παρατηρείτε ότι ένα project είναι δυσλειτουργικό, μη χάνετε χρόνο, διορθώστε το. Ή τουλάχιστον μιλήστε σε κάποιον που μπορεί να το διορθώσει. Εξάλλου αν δεν το κάνετε εσείς, ποιος θα το κάνει;

Διαβάστε εδώ: Οι καλύτερες συμβουλές για να πετύχουμε τους επαγγελματικούς μας στόχους

Να λειτουργείτε ομαδικά. Οι ομαδικές δουλειές είναι και οι πιο πετυχημένες. Συνεργαστείτε με τους συναδέλφους σας για να πετύχετε τους στόχους σας. Είναι σημαντικό να εκφράζετε τη γνώμη σας, αλλά είναι επίσης το ίδιο σημαντικό να μην αποκλείεται τον εαυτό σας από την ομάδα.

Να ισορροπείτε τη δουλειά με την προσωπική ζωή. Το αφεντικό σας περιμένει από εσάς να εργάζεστε επιμελώς και είστε παραγωγικοί, αλλά δεν αναμένει να ζείτε μόνο για να δουλεύετε. Η διατήρηση μιας υγιούς σχέσης μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής, σας κάνει πιο παραγωγικές και ευτυχισμένες, κάτι που έχει αντίκτυπο στο σπίτι αλλά και στον εργασιακό χώρο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα