Μιχαηλίδου: 2.000 για κάθε γέννηση και για τις οικογένειες μεταναστών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μιχαηλίδου: 2.000 για κάθε γέννηση και για τις οικογένειες μεταναστών
Στα μέτρα στήριξης των οικογενειών που εξήγγειλε η κυβέρνηση αναφέρθηκε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Την πρόθεση της κυβέρνησης να παίρνουν το επίδομα γέννησης και οικογένειες μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα για πολλά χρόνια, όπως για παράδειγμα η οικογένεια Αντετοκούνμπο, εξέφρασε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Στο δελτίο ειδήσεων του Alpha και την δημοσιογράφο Έφη Αλεβίζου, αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης των οικογενειών που εξήγγειλε η κυβέρνηση, αλλά και για το ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι, του επιδόματος των 2.000 ευρώ για κάθε γέννα.

Για το πώς θα πείσει η κυβέρνηση την ελληνική οικογένεια να κάνει περισσότερα παιδιά ανέφερε: «To δημογραφικό είναι ένα εθνικό πρόβλημα, δεν έχει πολιτικό πρόσημο, είναι ένα πρόβλημα στο οποίο όλοι πρέπει να συμβάλλουμε. Αναγγείλαμε το επίδομα των 2000 ευρώ για κάθε γέννα. Ξεκινάει 1/1/2020 και πηγαίνει σε όλες τις γέννες που γίνονται στην Ελλάδα, ως μερική λύση του δημογραφικού».

Για το ποια θα είναι τα εισοδηματικά κριτήρια: «Είναι γύρω στο 10% του υψηλότερου εισοδήματος, κι αυτό όχι γιατί κάνει πολύ μεγάλη δημοσιονομική διαφορά αλλά για να υπάρχει μια αίσθηση δικαίου και αναλογικότητας στους πολίτες».

Στην ερώτηση αν θα το παίρνουν και μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα είπε πως: «Η πολιτική μας είναι ότι θα το παίρνουν Έλληνες πολίτες και θα το παίρνουν και οι πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών, όπως ορίζει το ευρωπαϊκό δίκαιο. Αυτό που κοιτάμε είναι να μην υπάρξει αδικία ως προς πολίτες τρίτων χωρών που μένουν πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα», ενώ για το αν θα το έπαιρνε π.χ. η οικογένεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο απάντησε: «Βέβαια. Εκεί θα βασιστούμε πάνω σε βάση που υπάρχει για άλλα επιδόματα. Ασφαλώς όταν κάποιος είναι κάτοικος της χώρας, μπορεί να μην είναι υπήκοος, αλλά κάτοικος π.χ. για δέκα χρόνια, που είναι αυτό που εμείς εξετάζουμε, γιατί να μην του δίνεται και το επίδομα, όπως δίνεται και στους υπόλοιπους πολίτες;».

Αναφερόμενη στο σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το επίδομα η οποία το χαρακτηρίζει «πυροτέχνημα» είπε: «Πρέπει να το πάρει απόφαση ότι δεν μπορεί να θεωρεί ότι εκείνη DNAικα μονοπωλεί στην κοινωνική προστασία».

Για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς ανέφερε πως «το 2020 δουλεύουμε ώστε κανένα παιδί να μην μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών».

Για την προσωπική της επιλογή να επιστρέψει στην Ελλάδα τόνισε πως ήταν απόλυτα συνειδητή η απόφασή της. «Είναι η χώρα μου. Είναι η χώρα που αγαπώ, είναι η χώρα που πιστεύω ότι αλλάζουν πράγματα. Κάθε μέρα που ξυπνάω πάω με χαμόγελο στη δουλειά μου και ξέρω ότι αυτά που έχω να κάνω με γεμίζουν και γίνονται στην πατρίδα μου», κατέληξε.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider