Ποιοι εργαζόμενοι κρατικών επιχειρήσεων μετακινούνται σε φορείς Υγείας

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποιοι εργαζόμενοι κρατικών επιχειρήσεων μετακινούνται σε φορείς Υγείας
Η μεταφορά θα μπορεί να πραγματοποιηθεί έπειτα από αίτηση, εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός μήνα από την έναρξη ισχύος του νόμου.

Διάταξη που συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις», προβλέπει πως το προσωπικό που απασχολείται στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, την Ηλεκτρομηχανική Κύμης, τη Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου, την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων και την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, μπορεί κατ' εξαίρεση να μεταφερθεί σε θέσεις φορέων υγείας.

Συγκεκριμένα το άρθρο 68 του νομοσχέδιου αναφέρει πως «προσωπικό των φορέων που προβλέπονται στο άρθρο 40 του ν. 4440/2016 και στο άρθρο 23 του ν. 4587/2018, το οποίο δεν δύναται να μεταφερθεί λόγω έλλειψης των απαιτούμενων τυπικών προσόντων σύμφωνα με το π.δ. 50/2001, επιτρέπεται, κατ' εξαίρεση, να μεταφερθεί σε θέσεις φορέων υγείας κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, εφόσον διαθέτει απολυτήριο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ανεξαρτήτως του χρόνου κτήσης του».

1 μήνας προθεσμία

Η μεταφορά θα μπορεί να πραγματοποιηθεί έπειτα από αίτηση που θα υποβάλλεται στη Γενική Γραμματεία Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα του υπουργείου Εσωτερικών, εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός μήνα από την έναρξη ισχύος του νόμου.

Με τον τρόπο αυτό το προσωπικό που απασχολείται στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, την Ηλεκτρομηχανική Κύμης, τη Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου, την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων και την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ, και διαθέτει απολυτήριο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θα μπορεί να μεταφερθεί σε θέσεις φορέων υγείας κατηγορίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider