Πριν από τις ευρωεκλογές η ρύθμιση για τις 120 δόσεις προς την εφορία

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πριν από τις ευρωεκλογές η ρύθμιση για τις 120 δόσεις προς την εφορία
Ο αριθμός των δόσεων θα εξαρτηθεί από το ύψος του εισοδήματος του φορολογούμενου.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη προς την εφορία, μέσω της οποίας θα υποβληθούν οι αιτήσεις σχεδιάζεται να ανοίξει λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές.

Στη νέα ρύθμιση θα μπορούν να υπαχθούν και όσοι είναι σήμερα ενταγμένοι σε άλλη ρύθμιση, π.χ. στην πάγια των 12 δόσεων και πληρώνουν κανονικά τις μηνιαίες δόσεις.

Οι φορολογούμενοι αυτοί θα έχουν τη δυνατότητα να εντάξουν και να επαναρυθμίσουν το υπόλοιπο της οφειλής τους σε περισσότερες και μικρότερες μηνιαίες δόσεις. Ωστόσο, ο αριθμός των δόσεων θα εξαρτηθεί από το ύψος του εισοδήματος του φορολογούμενου.

Η ρύθμιση θα είναι ανοιχτή σε μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, επιχειρήσεις, όσους έχουν κλείσει τα βιβλία τους και έχουν διακόψει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Από το νέο σχήμα θα εξαιρεθούν μόνο όσοι τελεσίδικα έχουν ενταχθεί στον εξωδικαστικό μηχανισμό και στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (ν.3869/2010). Επίσης θα μπορούν να υπαχθούν και όσοι είναι σήμερα ενταγμένοι στη ρύθμιση των 12 δόσεων, καθώς στη νέα διάταξη θα προβλέπεται η υπαγωγή του υπολοιπόμενου ποσού οφειλής που έχει ήδη υπαχθεί σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής, η οποία είναι σε ισχύ, με απώλεια των διευκολύνσεων των προηγούμενων ρυθμίσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη δυνατότητα αυτή θα εξαιρεθούν οι οφειλές που είχαν υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων του 2015. Το υπουργείο Οικονομικών οριστικοποιεί τις διατάξεις της νέας έκτακτης ρύθμισης οφειλών προς την Εφορία η οποία θα κατατεθεί στη Βουλή μετά το Πάσχα και έως τις 10 Μαΐου και αφού παρουσιαστεί στους επικεφαλής των δανειστών οι οποίοι θα βρίσκονται στην Αθήνα 6, 7 και 8 Μαΐου για την τρίτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider