Έρχονται πρόσθετα βάρη για ορισμένες κατηγορίες εισοδημάτων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχονται πρόσθετα βάρη για ορισμένες κατηγορίες εισοδημάτων

Νέες επιβαρύνσεις για ορισμένες κατηγορίες εισοδημάτων προανήγγειλε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Μιλώντας σε ημερίδα για θέματα που άπτονται της φορολογίας, ο κ. Αλεξιάδης προανήγγειλε αύξηση των φορολογικών βαρών για ορισμένες κατηγορίες εισοδημάτων, διευκρινίζοντας ωστόσο πως θα πρόκειται για επιβαρύνσεις δίκαιες και λογικές.

Στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, είναι η μεταφορά των φορολογικών βαρών από τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα στα υψηλά και πολύ υψηλά.

«Δεν υπάρχει, ούτε στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, αλλά ούτε και στις διαπραγματεύσεις που γίνονται, σκέψη για κούρεμα των καταθέσεων. Όποιος τα λέει αυτά κινδυνολογεί πολιτικά», δήλωσε, νωρίτερα το μεσημέρι της Τετάρτης ο κ. Αλεξιάδης, στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης νομοσχεδίου για την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας με κοινοτικές Οδηγίες που αφορούν τη φορολογία.

Παράλληλα, ο κ. Αλεξιάδης διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες φορολογικές επιβαρύνσεις για τα αυτοκίνητα, τονίζοντας ότι το θέμα θα κλείσει μέσα στο 2016 και η λύση που θα δοθεί θα είναι πιο λογική, πιο ρεαλιστική και πιο ανταποδοτική για το Δημόσιο.

Όπως ανέφερε, η επιτροπή που έχει συγκροτηθεί με τη συμμετοχή υπηρεσιακών στελεχών από τα αρμόδια υπουργεία, Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Μεταφορών, θα μελετήσει όλα τα θέματα που σχετίζονται με το αυτοκίνητο και η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε λύσεις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες, ώστε η φορολογία να είναι δίκαιη, αναλογική και αποτελεσματική.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider