Σενάριο – σοκ για ενιαία κλίμακα στα εισοδήματα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σενάριο – σοκ για ενιαία κλίμακα στα εισοδήματα

Σενάριο – σοκ για καθιέρωση ενιαίας κλίμακας στα εισοδήματα φέρεται πως έπεσε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, λίγο πριν το κουαρτέτο φύγει από την Αθήνα λόγω των διακοπών για το Πάσχα των Καθολικών (27 Μαρτίου), κυβέρνηση και δανειστές εξέτασαν το σενάριο επιβολής ενιαίας κλίμακας, στην οποία θα αθροίζονται όλα τα εισοδήματα, δηλαδή μισθωτές υπηρεσίες και μπλοκάκια.

Με βάση τη νέα πρόταση, ένας εργαζόμενος που έχει εισόδημα 25.000 ευρώ από μισθωτές εργασίες και 15.000 εισόδημα από μπλοκάκι, δηλαδή συνολικό εισόδημα ύψους 40.000 ευρώ ετησίως, θα κληθεί να πληρώσει φόρο 11.000 ευρώ. Ο αντίστοιχος φόρος που είχε πληρώσει πέρυσι για το ίδιο εισόδημα, ανέρχονταν σε 7.700 ευρώ.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν πληροφορίες και για αλλαγές στην έκτακτη εισφορά.

Οι επικεφαλής των Θεσμών αποχώρησαν την Κυριακή από την Αθήνα και αναμένεται να επιστρέψουν στις 2 Απριλίου, με τις διαβουλεύσεις να ξεκινούν ουσιαστικά στις 4 του μηνός, ημέρα Δευτέρα. Έως τότε, οι διαπραγματεύσεις θα γίνονται σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider