Οικονομικές διευκολύνσεις στις ελεγκτικές εταιρείες

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οικονομικές διευκολύνσεις στις ελεγκτικές εταιρείες
Η ΕΛΤΕ αποφάσισε την εισήγηση προς τον υπουργό Οικονομικών για παράταση υποβολής της εισφοράς του μηνός Μαρτίου 2020 του ποσοστού 1% επί των συνολικών ακαθάριστων εσόδων των εταιρειών κατά ένα μήνα.

Οικονομικές διευκολύνσεις στις ελεγκτικές εταιρείες προκειμένου να καταβάλουν στο τέλος Απριλίου τις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο εισηγήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών η Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ).

Στα πλαίσια λήψης μέτρων διευκόλυνσης λόγω της δυσκολίας λειτουργίας των ελεγκτικών εταιρειών, ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορονοϊού η ΕΛΤΕ αποφάσισε την εισήγηση προς τον υπουργό Οικονομικών για παράταση υποβολής της εισφοράς του μηνός Μαρτίου 2020 του ποσοστού 1% επί των συνολικών ακαθάριστων εσόδων των εταιρειών κατά ένα μήνα. Έτσι, η εν λόγω υποβολή θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μηνός Απριλίου 2020, μαζί με την εισφορά του μηνός Απριλίου.

Προσθήκη του ΚΑΔ στις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα

Να σημειωθεί πως η ΕΛΤΕ, μετά από αίτημα του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (Σ.Ο.Ε.Λ.) και αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ορκωτοί ελεγκτές λογιστές και οι ελεγκτικές εταιρείες κατά την εκτέλεση του έργου τους λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού μερίμνησε για την προσθήκη του ΚΑΔ 69.20.1 (Υπηρεσίες οικονομικού ελέγχου), στις επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία.

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της ΕΛΤΕ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, η Επιτροπή βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία τόσο με το ελεγκτικό επάγγελμα στην Ελλάδα όσο και με τις αρμόδιες εποπτικές αρχές των λοιπών κρατών σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, με στόχο να περιορίσει τις δυσμενείς συνέπειες από την πανδημία του κορονοϊού στο ελεγκτικό επάγγελμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider