Άρχισαν οι συμψηφισμοί μη ρυθμισμένων χρεών με επιστροφές φόρου

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άρχισαν οι συμψηφισμοί μη ρυθμισμένων χρεών με επιστροφές φόρου
Με email θα ενημερώνει η ΑΑΔΕ τους φορολογουμένους για τους αυτόματους συμψηφισμούς μη ρυθμισμένων χρεών με τις επιστροφές φόρου.

Δρομολογούνται απο την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) οι αυτόματοι συμψηφισμοί μη ρυθμισμένων χρεών των φορολογούμενων με τις επιστροφές φόρου εισοδήματος που δικαιούνται και δεν έχουν λάβει ακόμη.

Το σχετικό μήνυμα που αποστέλλει η ΑΑΔΕ στους φορολογούμενους - οφειλέτες αναφέρει τα εξής, σύμφωνα με το ΑΠΕ:

«ΘΕΜΑ: Αυτόματος Συμψηφισμός Χρέους

Σας γνωρίζουμε ότι διενεργήθηκε αυτόματος συμψηφισμός χρεών σας (μη ρυθμισμένων) με ποσά επιστροφής Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ετών 2015- 2019 ή/και με ποσά πληρωμής που έχετε πραγματοποιήσει σε τράπεζα και ήταν σε εκκρεμότητα στη Δ.Ο.Υ. σας. Παρακαλείσθε όπως ενημερωθείτε για το νέο μειωμένο ποσό της οφειλής σας από την Προσωποποιημένη Πληροφόρηση/Στοιχεία Οφειλών Eκτός Ρύθμισης και Πληρωμή στο TAXISnet».

Οι συμψηφισμοί επιστροφών φόρου με μη ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο νομοθετήθηκαν για πρώτη φορά με τη διάταξη του άρθρου 11 του ν. 3943/2011 που τροποποίησε το άρθρο 83 του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων για τους συμψηφισμούς οφειλών. Η διάταξη αυτή ενεργοποιήθηκε στις αρχές του 2012 με εγκύκλιο που εξέδωσε η τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider