Στις 30 Σεπτεμβρίου ξεκινά η αξιολόγηση των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις 30 Σεπτεμβρίου ξεκινά η αξιολόγηση των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ
Η ΑΑΔΕ διαθέτει τη δική της Ακαδημία. Μέσω των προγραμμάτων αυτής, οι νέοι υπάλληλοι της Αρχής εκπαιδεύονται στις βασικές αρχές λειτουργίας της φορολογικής διοίκησης.

Τη δυνατότητα να επιμορφώνει, να εκπαιδεύει και να αξιολογεί τα στελέχη της με άρτιο τρόπο έχει πλέον η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Η φορολογική Αρχή προωθεί τη διαρκή επιμόρφωση, εκπαίδευση και αξιολόγηση των στελεχών της. Συγκεκριμένα προχωρεί στην κατάρτιση των νεοεισερχομένων υπαλλήλων, ώστε να αποκτήσουν καλύτερη γνώση του αντικειμένου, πάνω στο οποίο θα εργαστούν, αλλά και στην επικαιροποίηση των γνώσεων των υφιστάμενων στελεχών, με στόχο να είναι ενημερωμένοι για τις εξελίξεις στον τομέα των ελέγχων, αλλά και της ευρύτερης παρακολούθησης των φορολογικών δεδομένων.

Η ΑΑΔΕ διαθέτει τη δική της Ακαδημία. Μέσω των προγραμμάτων αυτής, οι νέοι υπάλληλοι της Αρχής εκπαιδεύονται στις βασικές αρχές λειτουργίας της φορολογικής διοίκησης. Έτσι, αποκτούν πλήρη εικόνα του αντικειμένου των θέσεων, όπου θα τοποθετηθούν στη συνέχεια. Επιπλέον, παρέχεται μετεκπαίδευση σε υφιστάμενους υπαλλήλους.

Σήμερα, μάλιστα, ορκίστηκαν οι πρώτοι νέοι υπάλληλοι, στο νέο κτήριο της Ακαδημίας, στην Ηλιούπολη, οι οποίοι και θα παρακολουθήσουν τα πρώτα μαθήματα.

Παράλληλα, σε συνεργασία με την Τεχνική Βοήθεια, που παρέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΑΑΔΕ πραγματοποιεί επιμορφωτικά σεμινάρια, κατά τη διάρκεια των οποίων τα στελέχη της φορολογικής διοίκησης ενημερώνονται για τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές σε τομείς, όπως το transfer pricing.

Τέλος, στις 30 Σεπτεμβρίου ξεκινά ηλεκτρονικά η αξιολόγηση των υπαλλήλων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για το 2018. Για πρώτη φορά στο Δημόσιο Τομέα, και δη στη Φορολογική και Τελωνειακή Διοίκηση και στις Χημικές Υπηρεσίες, θεσπίζεται ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης της απόδοσης, που συνδυάζει την αποδοτικότητα των υπαλλήλων και την αποτελεσματικότητα του Οργανισμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider