Παρατάσεις στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων ελέω εκλογών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παρατάσεις στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων ελέω εκλογών
Η παράταση στις φορολογικές δηλώσεις δεν αναμένεται να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης του φόρου εισοδήματος.

Οι κάλπες των εθνικών εκλογών που θα στηθούν στις 7 Ιουλίου φέρνουν σενάρια για επέκταση των προθεσμιών υποβολής φορολογικών δηλώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εξετάζει την παράταση τόσο της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, η οποία λήγει στις 30 Ιουνίου, όσο και της προθεσμίας υπαγωγής στη ρύθμιση των 120 δόσεων, που εκπνέει στις 28 Ιουνίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου δέχεται εισηγήσεις, ώστε η παράταση που θα δοθεί για τις φορολογικές δηλώσεις να υπερβαίνει τις πέντε ημέρες, ενώ για τη ρύθμιση οφειλών η πλατφόρμα να παραμείνει ανοιχτή μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Σε κάθε περίπτωση η παράταση στις φορολογικές δηλώσεις δεν αναμένεται να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης του φόρου εισοδήματος. Η πρώτη δόση θα πληρωθεί έως τις 31 Ιουλίου, η δεύτερη μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη στο τέλος Νοεμβρίου.

Η πιο σημαντική παράταση αφορά στον ΕΝΦΙΑ, για τον οποίο η κυβέρνηση είχε προαναγγείλει ταχύτερη εκκαθάριση εφέτος, προκειμένου να αρχίσει να εξοφλείται από τον Αύγουστο, αυξάνοντας με τον τρόπο αυτόν το πλήθος των δόσεων.

Φαίνεται όμως πως οι εκλογές μπλόκαραν το σχέδιο.

Η εκκαθάριση του φετινού ΕΝΦΙΑ θα γίνει τον Αύγουστο με την πληρωμή της πρώτης δόσης στα τέλη Σεπτεμβρίου και την τελευταία τον Ιανουάριο του 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider