Έως τις 22 Απριλίου η εμπρόθεσμη υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έως τις 22 Απριλίου η εμπρόθεσμη υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων
Τι προβλέπει η απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Απόφαση, με την οποία παρατείνεται μέχρι και τις 22 Απριλίου 2018, η εμπρόθεσμη υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων για διασταύρωση πληροφοριών που αφορούν στο ημερολογιακό έτος 2018, εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Πρέπει να σημειωθεί πως κάθε φυσικό πρόσωπο με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, κάθε νομικό πρόσωπο και νομική οντότητα με εξαίρεση τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους, καθώς και οι αγρότες, πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά καταστάσεις φορολογικών στοιχείων, πελατών και προμηθευτών, για τα εκδοθέντα και τα ληφθέντα φορολογικά στοιχεία, ανεξάρτητα από τον τρόπο έκδοσης αυτών (μηχανογραφικά ή χειρόγραφα).

Οι καταστάσεις των φορολογικών στοιχείων, υποβάλλονται υποχρεωτικά ως εξής:

- Από τους εκδότες, τριμηνιαίως, ανεξαρτήτως κατηγορίας των τηρούμενων βιβλίων τους (απλογραφικά ή διπλογραφικά) ή της απαλλαγής τους από την τήρηση αυτών, καθώς και της υποχρέωσης ή μη υποβολής περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ και το αργότερο μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από το τρίμηνο που αφορούν.

- Από τους λήπτες, υπόχρεους υποβολής περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, που τηρούν διπλογραφικά βιβλία, τριμηνιαίως, μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από το τρίμηνο που αφορούν και από όσους τηρούν απλογραφικά βιβλία, τριμηνιαίως, μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από το τρίμηνο που αφορούν.

- Από τους λήπτες, μη υπόχρεους υποβολής περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, το δημόσιο και τα Ν.Π.Δ.Δ., καθώς και τους αγρότες, φυσικά πρόσωπα, που εντάσσονται είτε στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, οι οποίοι όμως δεν ασκούν άλλη δραστηριότητα για την οποία υποχρεούνται σε τήρηση βιβλίων, είτε στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ, μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από τη λήξη του εκάστοτε ημερολογιακού έτους.

- Από τους εκδότες και τους λήπτες φορολογικών στοιχείων (εκκαθαρίσεων) που η έκδοσή τους προβλέπεται μετά την παρέλευση του πρώτου μήνα του επόμενου ημερολογιακού έτους, με βάση σχετικές διατάξεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider