Παρακρατούμενοι φόροι: Παρατείνεται ως τις 22 Απριλίου η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παρακρατούμενοι φόροι: Παρατείνεται ως τις 22 Απριλίου η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων
Καθώς η διαδικασία του ηλεκτρονικού τρόπου υποβολής δηλώσεων απόδοσης παρακρατούμενων φόρων είναι καινούρια, η εν λόγω παράταση κρίνεται επιβεβλημένη.

Υπουργική απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου παρατείνει μέχρι και τη Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 την προθεσμία εμπρόθεσμης υποβολής αρχικών δηλώσεων απόδοσης παρακρατούμενων φόρων.

Συγκεκριμένα, παρατείνεται η προθεσμία εμπρόθεσμης υποβολής αρχικών δηλώσεων απόδοσης παρακρατούμενου φόρου και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στο εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις και παρακρατούμενου φόρου για αμοιβές διοίκησης, αμοιβές για συμβουλευτικές ή παρόμοιες υπηρεσίες, αμοιβές δικηγόρων και μερίσματα δικηγόρων, για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν ή τις πληρωμές που καταβλήθηκαν στο μήνα Ιανουάριο του 2019.

Επισημαίνεται ότι οι δηλώσεις απόδοσης που αφορούν όλες τις παραπάνω κατηγορίες, για εισοδήματα που αποκτώνται από την 1η Ιανουαρίου 2019 και εφεξής, θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω TAXISnet.

Καθώς η διαδικασία του ηλεκτρονικού τρόπου υποβολής δηλώσεων απόδοσης παρακρατούμενων φόρων είναι καινούρια, η εν λόγω παράταση κρίνεται επιβεβλημένη, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη προσαρμογή των πολιτών σε ένα ακόμα βήμα για την ψηφιοποίηση της Φορολογικής Διοίκησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider