Τέλος του έτους οι κυκλικές μεταθέσεις εφοριακών

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέλος του έτους οι κυκλικές μεταθέσεις εφοριακών
Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε στους εφοριακούς η απόφαση της Διοίκησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) να ενεργοποιήσει το σύστημα των κυκλικών μεταθέσεων ξεκινώντας από τους ελεγκτές των ΔΟΥ Αττικής και Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της Αρχής Γιώργος Πιτσιλής αποφάσισε να καθυστερήσει την εφαρμογή του μέτρου.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε στους εφοριακούς η απόφαση της Διοίκησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) να ενεργοποιήσει το σύστημα των κυκλικών μεταθέσεων ξεκινώντας από τους ελεγκτές των ΔΟΥ Αττικής και Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της Αρχής Γιώργος Πιτσιλής αποφάσισε να καθυστερήσει την εφαρμογή του μέτρου για λίγους μήνες.

Κατά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων συμφώνησε να μπει το θέμα στο τραπέζι του διαλόγου και να καθοριστεί το πλαίσιο με βάση το οποίο θα γίνονται οι μετακινήσεις μέσα από τη λειτουργία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Το ειδικό σχέδιο μεταθέσεων σε εφορίες και τελωνεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έχει ως στόχο να μη δημιουργούνται πελατειακές σχέσεις μεταξύ εφοριακών και ελεγχομένων σε κάθε περιοχή.

Η βασική ιδέα είναι πως εφόσον οι υπάλληλοι της φορολογικής διοίκησης έχουν παραμείνει στην ίδια περιοχή, την ίδια υπηρεσία και την ίδια θέση για τουλάχιστον μία δεκαετία θα πρέπει να μετακινούνται σε άλλη υπηρεσία με άλλη χωρική αρμοδιότητα.

Στη συνάντηση Πιτσιλή - εργαζομένων συμφωνήθηκε κατ’ αρχήν ένα «σφιχτό» χρονοδιάγραμμα διαβουλεύσεων, με στόχο έως την 15η Μαρτίου να είναι έτοιμο προς υπογραφή το γενικό κανονιστικό πλαίσιο για τις μετακινήσεις σε όλες τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ. Στη διαδικασία των μετακινήσεων αυτών, οι οποίες θα γίνονται με αντικειμενικά κριτήρια, θα συμμετέχουν και τα Υπηρεσιακά Συμβούλια με παροχή γνώμης, όπως προβλέπεται ήδη για τις μετακινήσεις εκτός νομού.

Εφόσον υπάρξει συμφωνία σε όλα τα θέματα, οι πρώτες μετακινήσεις ελεγκτών μπορούν να γίνουν προς το τέλος του έτους, ούτως ώστε να μην διαταραχθεί η πορεία των ελεγχόμενων υποθέσεων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι πιθανό μέσα στο 2019 να γίνουν οι πρώτες μετακινήσεις στελεχών της ΑΑΔΕ σε κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider