Έτσι θα γίνεται η ρύθμιση χρεών στην εφορία – Τι θα ισχύσει με τις δόσεις

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έτσι θα γίνεται η ρύθμιση χρεών στην εφορία – Τι θα ισχύσει με τις δόσεις
Με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα γίνεται η ρύθμιση χρεών στην εφορία. Η ενεργοποίηση της ρύθμισης αναμένεται εντός Φεβρουαρίου και η ελάχιστη μηνιαία δόση θα είναι στα 50 ευρώ.

Μετά τις 21 Ιανουαρίου, οπότε θα επανέλθουν στην Αθήνα οι θεσμοί για τη δεύτερη μεταμνημονιακή αξιολόγηση, θα καταστεί σαφές το τι μέλλει γενέσθαι με την επέκταση της πάγιας ρύθμισης για τις φορολογικές οφειλές.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει εκπονήσει διάφορα σενάρια αύξησης των δόσεων της πάγιας ρύθμισης οφειλών και έχει καταθέσει ήδη τις σχετικές προτάσεις στην ηγεσία του υπουργείου οικονομικών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η ρύθμιση θα είναι αυτοματοποιημένη και θα αφορά σε όλους τους φορολογουμένους.

Ωστόσο, ο αριθμός των δόσεων θα συναρτάται απευθείας με το οικονομικό προφίλ του οφειλέτη, δηλαδή θα είναι άμεσα εξαρτώμενος με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Έτσι, το εάν ο μέγιστος αριθμός δόσεων για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών θα είναι 12, 24 ή 36 δόσεις θα προσδιορίζεται με ηλεκτρονικό τρόπο, ανάλογα με τα εισοδήματα και την περιουσία του οφειλέτη.

Σε κάθε περίπτωση, η ενεργοποίηση της ρύθμισης αναμένεται εντός Φεβρουαρίου και η ελάχιστη μηνιαία δόση θα είναι στα 50 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider