Αιτήσεις για 2.300 θέσεις κοινωφελούς εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αιτήσεις για 2.300 θέσεις κοινωφελούς εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ

Ξεκινά από σήμερα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στον ΟΑΕΔ για τις 2.300 θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε κέντρα υποδοχής και ασύλου ανά την επικράτεια.

Οι νέοι υπάλληλοι θα τοποθετηθούν για συνολικό διάστημα οκτώ μηνών σε περιφερειακές υπηρεσίες της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, συμπεριλαμβανομένων των Τοπικών Συντονιστικών Κέντρων Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης.

Ανάμεσα στις ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι Ψυχολόγοι , βρεφονηπιοκόμοι, διοικητικοί, υδραυλικοί, υπάλληλοι πληροφορικής, δάσκαλοι, γυμναστές, φύλακες, οικοδόμοι, νοσηλευτές, νηπιαγωγοί, ηλεκτροτεχνίτες, κοινωνικοί λειτουργοί, οδηγοί κ.ά

Οι άνεργοι θα προσληφθούν με γνώμονα κοινωνικά κριτήρια όπως το ετήσιο εισόδημα, το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας, τον αριθμό των ανήλικων τέκνων, την αναπηρία του ωφελούμενοι ή και της οικογένειάς του, αν είναι δικαιούχοι του ΚΕΑ κλπ.

Οι καθαρές απολαβές των ωφελουμένων ανέρχονται στα 425 ευρώ για εκείνους μέχρι 25 ετών, ενώ για τους άνω των 25 ετών ανέρχονται στα 495 ευρώ.

Οι ωφελούμενοι θα έχουν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο διαδικτυακό portal του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider