Έρχονται 5.500 προσλήψεις ανέργων σε 11 υπουργεία

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχονται 5.500 προσλήψεις ανέργων σε 11 υπουργεία
Η σχετική προκήρυξη θα βγει «στον αέρα» από τον ΟΕΑΔ την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ οι ωφελούμενοι θα εργαστούν για τη θεσμική αναβάθμιση Δημόσιων Υπηρεσιών σε συγκεκριμένα πρότζεκτ.

Έντεκα υπουργεία και φορείς εποπτείας τους θα ενισχυθούν με 5.500 άνεργους νέους, ηλικίας 22-29 ετών, πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων.

Η σχετική προκήρυξη θα βγει «στον αέρα» από τον ΟΕΑΔ την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ οι ωφελούμενοι θα εργαστούν για τη θεσμική αναβάθμιση Δημόσιων Υπηρεσιών σε συγκεκριμένα πρότζεκτ όπως π.χ. η ψηφιοποίηση των φακέλων των ασφαλισμένων, για χρονικό διάστημα ενός έτους.

Οι προσλήψεις αφορούν στα υπουργεία:

Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Μεταναστευτικής Πολιτικής

Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Οικονομίας και Ανάπτυξης

Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Πολιτισμού και Αθλητισμού

Τουρισμού

Υγείας

Οι ακαθάριστες αμοιβές των νέων υπαλλήλων ορίζονται για τους Π.Ε. έως τα 1.040 ευρώ και για τους Τ.Ε. έως τα 990 ευρώ για 12 μήνες με προσαύξηση 50 ή 100 ευρώ για μεταπτυχιακό ή διδακτορικό.

Τα κριτήρια κατάταξης των ωφελουμένων είναι το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας, με ανώτατο όριο τους 24 μήνες, το ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα, οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών, ο διδακτορικός τίτλος σπουδών, η εγγραφή στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ και τέλος, η ιδιότητα του δικαιούχου Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων, στον καθορισμό τυχόν δικαιολογητικών που πρέπει να υποβληθούν από τους δυνητικά ωφελούμενους και στη βαθμολόγηση, κατάταξη και τοποθέτηση των υποψηφίων σε αντίστοιχες θέσεις με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider