Μπαράζ πληρωμών σήμερα: Επιδόματα, συντάξεις και αναδρομικά σε μισό εκατομμύριο δικαιούχους

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπαράζ πληρωμών σήμερα: Επιδόματα, συντάξεις και αναδρομικά σε μισό εκατομμύριο δικαιούχους
Οι πρώτες καταβολές του επιδόματος των 800 ευρώ μηνός Νοεμβρίου ξεκινούν σήμερα, για τους εργαζόμενους επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή.

Πάνε...ταμείο σήμερα πάνω από μισό εκατομμύριο εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι, καθώς ξεκινάει μπαράζ πληρωμών επιδομάτων, συντάξεων αλλά και της αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Πιο συγκεκριμένα:

Επίδομα 800 ευρώ: Οι πρώτες καταβολές του επιδόματος μηνός Νοεμβρίου, στους εργαζόμενους επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή, θα μπουν σήμερα στους λογαριασμούς 277.999 δικαιούχων. Αναλυτικά εξοφλούνται :

  • 277.999 εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης κατά τον μήνα Νοέμβριο από εργοδότες που έκλεισαν με κρατική εντολή. Το ύψος της ειδικής αποζημίωσης είναι κυμαινόμενο, ανάλογα με τις ημέρες της αναστολής. Οι εργαζόμενοι θα λάβουν συνολικά 188,3 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι η μέση αποζημίωση ανέρχεται σε 677 ευρώ. Οι αποζημιώσεις τους υπολογίστηκαν με βάση τα 800 ευρώ για 30 ημέρες, δηλαδή 26,66 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής.
  • 7.718 εργαζόμενοι με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε εποχικά ξενοδοχεία και τουριστικά λεωφορεία, που υπέβαλλαν μονομερή δήλωση στο σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ". Θα λάβουν αθροιστικά 3,61 εκατομμύρια ευρώ, άρα η μέση αποζημίωση διαμορφώνεται σε 468 ευρώ, με βάση υπολογισμού τα 534 ευρώ.
  • 2.242 επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, ξεναγοί και τουριστικοί συνοδοί, που υπέβαλλαν μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις. Θα λάβουν 1,188 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 530 ευρώ κατά μέσο όρο (βάση υπολογισμού τα 534 ευρώ).
  • 40.401 εργαζόμενοι ενταγμένοι στον Μηχανισμό ΣΥΝ – ΕΡΓΑΣΙΑ για τον μήνα Οκτώβριο, οι οποίοι θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας συνολικού ύψους 10,62 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή 263 ευρώ κατά μέσο όρο.

Επίδομα 400 ευρώ: Σήμερα Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου στις 15:00 ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για την έναρξη της ηλεκτρονικής διαδικασίας χοιρήγησης του εφάπαξ επιδόματος των 400 ευρώ σε 130.000 μακροχρόνια άνεργους.

Έως την Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου και ώρα 23:59 οι δικαιούχοι θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν τα στοιχεία ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) στον οποίο είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή ΟΑΕΔ στη διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ektakte-oikonomike-eniskhuse-se-makrokhronia-anergous

Από την ερχόμενη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου θα γίνουν οι πρώτες καταβολές των 400 ευρώ στους πρώτους μακροχρόνια ανέργους που θα ολοκληρώσουν την ψηφιακή επιβεβαίωση των στοιχείων τους.

Συντάξεις και αναδρομικά: Σήμερα πληρώνονται κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ. Μαζί με τις μηνιαίες συντάξεις καταβάλλονται και τα αναδρομικά 11μήνου (Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016) σε όσους έλαβαν τον Οκτώβριο μικρότερο ποσό αναδρομικών από αυτά που δικαιούνται ή δεν έλαβαν καθόλου.

Ταυτόχρονα θα μπουν η αύξηση και τα αναδρομικά όσων λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη και υπέβαλλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου του 2016. Τα ποσά των αναδρομικών κυμαίνονται από 1.100 έως 6.900 ευρώ περίπου.

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image.

Διαβάστε επίσης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider