ΣΒΕ: Πρόγραμμα κατάρτισης για μακροχρόνια άνεργους με επίδομα 1.900 ευρώ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΒΕ: Πρόγραμμα κατάρτισης για μακροχρόνια άνεργους με επίδομα 1.900 ευρώ
Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά αποκλειστικά στην ιστοσελίδα thessalonikiskills μέχρι και την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), καλεί μακροχρόνια ανέργους που κατοικούν στους Δήμους: Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Κορδελιού – Ευόσμου, Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά, και στις Δημοτικές ενότητες: Πυλαίας του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και, Καλοχωρίου του Δήμου Δέλτα, να υποβάλουν αίτηση για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατάρτισης και συμβουλευτικής υποστήριξης.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά αποκλειστικά στην ιστοσελίδα thessalonikiskills μέχρι και την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020.

Ως μακροχρόνια άνεργοι θεωρούνται οι πολίτες που έχουν παραμείνει άνεργοι για χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών. Η ανεργία υπολογίζεται και πρέπει να προκύπτει από δελτίο ανεργίας θεωρημένο αδιάλειπτα από τον ΟΑΕΔ για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Οι υποψήφιοι ωφελούμενοι θα πρέπει να :

  • να διαθέτουν κάρτα ανεργίας σε ισχύ τόσο κατά την υποβολή της αίτησης συμμετοχής στην Πράξη όσο και κατά την έναρξη του Προγράμματος. Ως έναρξη του Προγράμματος εννοείται η πρώτη συνεδρία συμβουλευτικής.
  • να είναι κάτοικοι της περιοχής παρέμβασης
  • να μην έχουν τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα
  • να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/ φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης και να έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής. Το έγγραφο αυτό παρέχεται από τον ΟΑΕΔ.

Να είναι:

  • Για τα προγράμματα Στέλεχος Προστασίας Δεδομένων (DPO) και Τεχνικός Ασφαλείας Συστημάτων Πληροφορικής, οι υποψήφιοι ωφελούμενοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Για τα υπόλοιπα προγράμματα οι υποψήφιοι ωφελούμενοι θα πρέπει να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η διάρκεια όλων των αντικειμένων είναι 380 ώρες κατανεμημένες σε 260 ώρες Θεωρητικής Κατάρτισης και 120 ώρες Πρακτικής Άσκησης.

Το εκπαιδευτικό επίδομα είναι 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης και είναι μικτό ποσό (5 ευρώ/ώρα x 380 ώρες = 1.900 ευρώ).

Διαβάστε επίσης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider